GTA 6 release krijgt teleurstellende update

News
vrijdag, 17 mei 2024 om 10:00
gta 6 artwork 4kjpg
Er zijn weinig games waar mensen zoveel naar uitkijken als naar GTA 6. Vorig jaar liet Rockstar eindelijk los dat de game in 2025 zou verschijnen. Nu is er een update gegeven, waar fans misschien wat teleurgesteld over zullen zijn.
GTA 5 is nu meer dan 10 jaar oud en dus kijken veel fans reikhalzend uit naar een volgende game. De eerste trailer van de game gaf 2025 als releasejaar en veel spelers hoopten dat de release vroeg in dat jaar zou zijn. Dat leek ook geen onredelijke hoop, aangezien uitgever Take-Two eerder had aangegeven een enorme omzetstijging te verwachten in fiscaal jaar 2025, dat eindigt in maart 2025.
In de laatste investeerdersbijeenkomst van Take-Two is de hoop op een vroege release van GTA 6 alleen in duigen gevallen. De uitgever heeft namelijk een nauwkeurigere releaseperiode voor de game bekendgemaakt. Het is nu de verwachting dat hij verschijnt in het najaar van kalenderjaar 2025.
Take-Two blijft wel heel positief over de game. Rockstar zou volgens de uitgever een “ongeëvenaarde ervaring” leveren. De verwachtingen van hoe de game het commercieel gaat doen worden dan ook steeds meer hooggespannen binnen het bedrijf.

Wat weten we over GTA 6?

De eerste trailer van GTA 6 verscheen in december en bouwde meteen een gigantisch aantal views op. Een deel daarvan komt van fans die hem meerdere keren kijken op zoek naar details. Dat heeft al een aantal geruchten bevestigd, maar het levert ook de nodige vreemde theorieën op.
Wat de trailer in ieder geval bevestigde, is dat GTA 6 zich afspeelt in Vice City, de GTA-versie van Miami. Bovendien kun je ook omliggende gebieden verkennen. De staat Florida heet in de game Leonida en er zijn in de trailer de nodige moerassen te zien en de Everglades, die niet ver van Miami Liggen, lijken ook van de partij.