Wordt de Switch 2 dit jaar aangekondigd en uitgebracht?

News
woensdag, 01 maart 2023 om 10:30
nintendo switch xgnf1671722238
Het gonst in geruchtenland. De geruchten rond een opvolger van de zeer succesvolle Switch van Nintendo buitelen over elkaar heen. Nu heeft ook Jeff Grubb een duit in het zakje gedaan en volgens hem zouden we de Switch 2 eerder mogen verwachten dan gedacht.
Het gonst de laatste tijd van de geruchten rond een nieuwe console van Nintendo. De Switch 2, zoals de nog onaangekondigde console voorlopig genoemd wordt, zou volgens de laatste geruchten zelfs dit jaar nog aangekondigd worden. Sterker nog, volgens Jeff Grubb is er een redelijke kans dat de console zelfs dit jaar nog zal verschijnen!
Jeff Grubb verscheen in de podcast 'Last of the Nintendogs', waar hij vooral aangaf dat wat hij gehoord heeft niet geverifieerd kon worden. Wat hij wel wist te melden is alleen interessant. Volgens Grubb is het mogelijk dat de Switch 2 aankondiging nog dit jaar plaats zou kunnen vinden en dat er een 45 procent kans is dat deze nu nog onaangekondigde Switch 2 dit jaar uitkomt

Wanneer is de Switch 2 release?

Hoewel Grubb zijn uitspraken met flinke mitsen en maren gepaard doet gaan, lijken de aanwijzingen elkaar nu wel te versterken. Gisteren leek de nieuwe Nintendo Switch al bevestigd door een Pokémon leak, en ondanks dat dat lek op het doorgaans nogal onbetrouwbaar te boek staan 4chan verscheen, bleek tijdens de Pokémon Direct dat 80 procent van dat bericht correct te zijn. De kans dat ook het Switch 2 deel van dat lek correct is, is daarmee wel groter geworden.
Overigens is een release van een Switch 2 helemaal niet gek. Nintendo lijkt de plannen voor een Switch Pro, een krachtigere versie van de Switch, in de ijskast gezet te hebben en meteen voor een volwaardige opvolger gekozen te hebben.
Ook wat timing betreft is een nieuwe Switch 2 eind dit jaar of begin 2024 niet gek: de Switch stamt al uit 2017 en is dus al 6 jaar oud. De Nintendo 64, Game Cube, Wii en WiiU verschenen steeds 5-6 jaar na elkaar. Tussentijds heeft Nintendo wel nieuwe modellen uitgebracht, waaronder thematische modellen met andere faceplates, de Switch Lite en een versie met OLED scherm, maar een echt nieuwe console is nog niet aangekondigd.
Zoals Grubb zelf al aangeeft, deze geruchten moeten voorlopig met een flinke korrel zout genomen worden, maar mocht er daadwerkelijk aan een nieuwe Nintendo console gewerkt worden, dan zijn wij alvast bijzonder nieuwsgierig!

Populair Nieuws