Final Fantasy 16 blijft langer dan verwacht een PS5-exclusive

News
woensdag, 01 maart 2023 om 11:00
final fantasy 16 releasewindowf1654240445
Sony heeft een deal gesloten met Square Enix, om Final Fantasy 16 voor een half jaar een PS5-exclusive te maken. Maar nu blijkt dat de game langer exclusief alleen op dat platform te spelen is.
De communicatie rondom Final Fantasy 16 loopt niet helemaal van een leien dakje. Square Enix heeft vorig jaar aangekondigd dat de nieuwe RPG voor zes maanden lang een PS5-exclusive blijft. Een oude trailer maakte al duidelijk dat de game ook naar PC komt. Producent Naoki Yoshida wist eerder dit jaar alleen niks meer van een PC release en riep spelers op om een PlayStation 5 te kopen.
Het hoofdstuk rondom andere releases voor Final Fantasy 16 heeft nu een nieuw hoofdstuk gekregen. Op de Japanse PlayStation Blog (vertaald door Wario64) heeft Yoshida namelijk meer informatie gedeeld over een PC-versie. De producent zegt nu dat wanneer de exclusiviteit voor de PlayStation 5 afloopt, het meteen betekent dat de game op een ander platform verschijnt.

“Het is waar dat Final Fantasy 16 een gelimiteerde release krijgt op de PS5 voor zes maanden. Maar het is een compleet ander verhaal dat de PC-versie uitgebracht zal worden na een half jaar. Ik zal het duidelijk maken, de PC-versie komt niet zes maanden later uit!”

Waarom blijft de game langer een PS5-exclusive?

Volgens Yoshida heeft het ontwikkelteam er veel tijd aan besteed om Final Fantasy 16 te optimaliseren voor de PS5, om de beste game-ervaring mogelijk te bieden. De producent wil op een gegeven moment wel een PC-versie uitbrengen, zodat zoveel mogelijk spelers van de game kunnen genieten. Het optimaliseren gaat alleen niet lukken in een half jaar tijd.