Worden de prijzen van Netflix weer verhoogd?

News
maandag, 17 januari 2022 om 10:30
netflix 5432181 1920f1658221200
In de Verenigde Staten zijn de prijzen verhoogd voor Netflix. Dit is mogelijk een voorbode voor de maandelijkse kosten in Nederland.
Netflix heeft haar prijzen in de Verenigde Staten verhoogd. Gebruikers uit de VS zullen nu tussen de 1 en 2 dollar meer betalen voor een maandelijks abonnement. De uiteindelijke prijzen kun je zien in het price plan chart van Netflix.
Zo is de nieuwe maandelijkse prijs voor het standaard abonnement nu 15,50 dollar, dit was voorheen 14 dollar. De nieuwe prijs voor het 4K Premium abonnement is nu 20 dollar en was eerst 18 dollar. Het zijn behoorlijk flinke prijsverhogingen en vermoedelijk ook een voorbode van wat we in Nederland mogen verwachten. Vrij recent waren de Netflix prijzen nog verhoogd in Nederland. Zo kosten de abonnementen nu tussen de 8 en 16 euro per maand.
De prijsverhoging komt volgens Netflix wegens haar 'toewijding om een nog betere ervaring te leveren aan haar abonnees'. De prijzen zijn verhoogd zodat het bedrijf haar toenemende uitgaven aan originele producties kan blijven betalen. Vorig jaar heeft Netflix maar liefst 17 miljard dollar uitgegeven voor haar eigen content.

Netflix voelt druk van concurrentie

Daarnaast heeft Netflix ook veel concurrentie. Zo weet bijvoorbeeld Disney+ veel abonnees te trekken en heeft HBO Max hele goede prijzen voor haar streamingsdienst. Verder is er ook nog concurrentie van Prime Video, Paramount+ en veel meer. Een deel van deze streamingsdiensten is nu ook beschikbaar in Nederland, zoals Prime Video en Disney+. HBO Max zal later dit jaar te gebruiken zijn in Nederland en Viaplay en SkyShowtime komen ook nog naar ons land toe.
We kunnen ervan uitgaan dat de prijsverhoging in de VS invloed zal hebben op andere landen. Maar wanneer dit zal zijn, is nog niet bekend.