Netflix prijs voor abonnementen worden wéér duurder

News
donderdag, 07 oktober 2021 om 11:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Nederlandse abbonees van streamingplatform Netflix moeten nog meer betalen voor een Standaard- en Premium abonnement. De Netflix prijs gaat namelijk omhoog. Het Basic-abonnement blijft nog steeds 7,99 euro, maar de andere Netflix abonnementen stijgen allemaal (wederom) in prijs.
De prijsverhoging van Netflix gaat vanaf donderdag direct in voor nieuwe leden. Mensen die al langer een abonnement hebben op het streamingplatform zullen in de loop van tijd iets meer moeten betalen voor Netflix.
Het Standaard-abonnement heeft de hoogste prijsverhoging en kost een euro meer. Het standaard-abonnement koste eerst 10,99 euro en is nu dus 11,99 euro. Het Premium-abonnement is verhoogd met 2 euro. Dit koste eerst 13,99 euro, en is nu 15,99 euro.
Het verschil tussen de abonnementen zit hem vooral in de beeldkwaliteit. Zo kunnen mensen met een Premium-account films en series in Ultra HD kijken. Dit kan je niet met een Standaard en Basic-account. Met een Standaard-account kan je wel in HD kijken, wat Basic dan weer niet kan. Verder zit er een verschil in het aantal mensen dat tegelijkertijd kan streamen en het aantal apparaten waar je content op download.
Dit is de eerste keer dat Netflix haar prijzen verhoogt sinds 2017. Toen werden de prijzen verhoogt voor een Standaard- en Premium abonnement. Wanneer gebruikers van Netflix de nieuwe prijzen moeten betalen is nog niet duidelijk. Netflix zegt wel dat bestaande abonnees dertig dagen van tevoren een mail krijgen met de prijswijziging.

Verhogingen voor België

Ook in België hebben gebruikers van Netflix te maken met een prijsverhoging. Voor Belgische abonnees worden alle abonnementen verhoogd. Het Basic-abonnement is verhoogd met 1 euro en kost nu 8,99 euro. Het Standaard-abonnement is van 11,99 euro naar 13,49 verhoogd en het Premium-abonnement is nu 17,99 euro wat eerst 15,99 was.

Populair Nieuws