Sony is overtuigd door eigen studio's om games naar PC te brengen

News
maandag, 17 januari 2022 om 11:00
god of war ps plusf1637857750
Sony brengt een hoop exclusieve PlayStation games naar PC. Nu is er meer duidelijk waarom Sony heeft besloten om dit te doen. Cory Barlog van Santa Monica Studio sprak hier namelijk over met Game Informer.
Voorheen exclusieve PlayStation games zoals God of War uit 2018 komen naar PC. Dit was al even bekend, maar waarom Sony hier plotseling voor heeft gekozen is niet nooit duidelijk worden. In een interview geeft Barlog, de regisseur van God of War, hier meer duidelijkheid over.

Waarom brengt Sony haar exclusieve games naar PC?

Volgens Barlog is het geen direct besluit geweest van Sony zelf, maar de studio's die de games maken hebben er bij Sony op aangedrongen om de games ook naar PC te brengen.
Barlog zegt dat op een gegeven moment Sony gek werd van de vele vragen en dus besloten heeft om het inderdaad te gaan doen. Sony ziet zeker dus wel kansen in het brengen van de games naar PC, maar als het dus aan Sony alleen heeft gelegen, bleven de games gewoon exclusief voor de PlayStation consoles.
Naast God of War zijn er ook andere grote titels die naar PC komen of daar al op beschikbaar zijn. Horizon Zero Dawn is bijvoorbeeld al naar PC gekomen en de recente Uncharted games komen ook nog naar het platform. Het is nog niet duidelijk of God of War Ragnarok, het vervolg op God of War, naar PC zal gaan komen.

Populair Nieuws