WhatsApp zorgt dat je berichten beter terug kan vinden

News
donderdag, 14 december 2023 om 10:00
whatsappf1631522124
WhatsApp is de laatste tijd erg bezig met nieuwe functies. Nu komt er bijvoorbeeld een manier om een bericht makkelijk terug te vinden. Je kunt het vastmaken bovenaan de chat.
In veel chatapps kun je berichten vastmaken bovenaan de chat. Als je dan één bepaald bericht hebt met belangrijke informatie, kun je het makkelijk terugvinden, vaak met een knop om je vastgemaakte berichten te zien. WhatsApp had dat nog niet, maar voegt het nu toe.
De feature werkt zowel in één op één gesprekken als in groepen. In groepen kunnen beheerders het zo instellen dat alleen zij een bericht vast kunnen maken, maar het kan ook ingesteld worden dat iedereen dat kan doen. Met de feature kun je berichten met bijvoorbeeld belangrijke details over afspraak altijd bij de hand houden.
Je maakt een bericht vast door er lang op te drukken. Daarna verschijnt de optie om het vast te maken. In tegenstelling tot veel andere apps, zit er bij WhatsApp een limiet aan hoe lang een bericht vastgemaakt blijft: je kunt het bericht vastmaken voor 24 uur, 7 dagen of 30 dagen. De optie voor 7 dagen is daarbij de standaard.

Berichten vastmaken niet de enige nieuwe WhatsApp features

De optie om berichten vast te maken is nu aan het uitrollen naar alle gebruikers. Datzelfde geldt voor een andere nieuwe feature, namelijk spraakberichten die na één keer luisteren verdwijnen. Ook kun je berichten die je hebt vergrendeld nu nog beter beveiligen.