WhatsApp gaat privéberichten beter beveiligen

News
vrijdag, 01 december 2023 om 13:00
whatsappf1631522124
Niet alles wat je binnenkrijgt via WhatsApp is bedoeld voor de ogen van een ander. Sinds eerder dit jaar kun je een chat daarom vergrendelen. Een nieuwe update maakt het nog lastiger om een vergrendelde chat binnen te komen.
Sinds mei kun je in WhatsApp bepaalde chats vergrendelen, met een feature genaamd Chat Lock. Dat kan handig zijn als je je telefoon wel eens moet uitlenen: een ander kan dan niet zomaar gevoelige WhatsApp berichten lezen. Maar er was nog een kleine zwakte: als iemand de ontgrendelcode van je telefoon wist, kon diegene alsog je afgeschermde chats binnenkomen.
Meta gaf destijds meteen al aan dat daar verandering in zou komen en die belofte wordt nu waargemaakt. Er wordt een functie uitgerold waarmee je een apart wachtwoord kunt instellen voor je vergrendelde chats. Dat kan uit letters, cijfers en zelfs emoji bestaan.
De manier waarop Chat Lock werkt wordt ook op andere manieren verbeterd. Voorheen bleef de map met vergrendelde chats in je chatlijst staan, zodat iedereen kon zien dat je een privé-chat had. Nu kun je ervoor kiezen om de map te verbergen, zodat je hem allen terug kunt vinden door je Chat Lock-wachtwoord in de zoekbalk te typen. Ook kun je chats sneller vergrendelen, door ze in de chatlijst ingedrukt te houden. Voorheen moest je een chat openen om de Chat Lock aan te zetten.

Wanneer kun je een wachtwoord instellen voor WhatsApp Chat Lock?

Zoals gezegd is de uitrol van de geheime code voor Chat Lock al begonnen. Dat wil alleen niet zeggen dat iedereen de functie meteen heeft. Meta geeft aan dat de functie in de komende maanden wereldwijd beschikbaar moet zijn.

Populair Nieuws