WhatsApp spraakberichten gaan zichzelf verwijderen

News
maandag, 11 december 2023 om 11:30
whatsappf1631522124
Niet alles wat je via WhatsApp verstuurd is bedoeld om vaak terug te lezen of zien. De app biedt daarom ook al een tijdje de mogelijkheid aan om een bericht te versturen dat maar één keer gelezen kan worden. Die optie wordt nu uitgebreid naar spraakberichten.
Binnenkort kun je spraakberichten opnemen op WhatsApp, die de ontvanger maar één keer mag beluisteren. Al een tijdje is dat mogelijk met tekstberichten, foto’s en video, maar spraakberichten waren tot dusver altijd oneindig te beluisteren. In de komende dagen wordt er een update uitgerold die dat verandert.
Wanneer je een spraakbericht ontvangt dat je maar één keer mag beluisteren, kun je dat herkennen aan een speciaal icoontje.Dat ziet eruit als een cirkel (waarvan de helft is gestippeld) met daarin het cijfer 1. Zo weet je van tevoren dat je een bericht niet moet beluisteren tot je zeker weet dat je het goed kunt horen.
WhatsApp zelf suggereert dat je de functie kunt gebruiken om bijvoorbeeld een verrassing te plannen, of gevoelige informatie te delen. De berichten zijn net als alle andere berichten end-to-end versleuteld.

WhatsApp komt met meer features voor privacy

WhatsApp introduceerde onlangs nog een privacy-feature. Je kunt nu namelijk een apart wachtwoord instellen voor versleutelde berichten. Eerder kon je die ontgrendelen met hetzelfde wachtwoord als je telefoon. Versleutelde berichten staan ook niet meer in je chatlijst, zodat niet iedereen kan zien dat je berichten hebt versleuteld. Je kan ze alleen terugvinden door het wachtwoord in de zoekbalk te typen.

Populair Nieuws