WhatsApp wil je helpen met vergeten groepen

News
woensdag, 08 maart 2023 om 12:30
whatsappf1632217801
Een WhatsApp-groep kan enorm handig zijn, maar in sommige gevallen is dat maar van korte duur. Daarna blijven ze in je chatlijst staan, omdat je toch vergeet dat je eruit kan stappen. Het lijkt erop dat WhatsApp je wil helpen om daar wat aan te doen.
Sommige WhatsApp-groepen zijn praktisch voor altijd. Denk aan de app van je gezin of vriendengroep. Maar vaak worden er ook groepen aangemaakt om iets specifieks te regelen, zoals een groepsproject of een feestje. Die groepen zijn gedoemd om uit te sterven en veel gebruikers hebben dan ook een aardig aantal gesprekken waarin al in geen tijden iets gezegd is in de chatlijst staan.
Maar WABetaInfo heeft een functie ontdekt waarbij WhatsApp je helpt om je chatlijst op te schonen. Deze functie heet Expiring Groups en zoals de naam doet vermoeden kun je met deze functie een soort vervaldatum instellen voor een groep waarvan je verwacht die na een bepaalde datum niet meer nodig te hebben. Wanneer de ingestelde vervaldatum bereikt is, krijg je van WhatsApp een reminder om de groep te verwijderen.
De groep wordt dus niet automatisch verwijderd, voor het geval hij langer nodig blijkt dan je in eerste instantie dacht. Ook ziet het er niet naar uit dat de groepsbeheerder de groep zo kan instellen dat hij op zeker moment voor iedereen verdwijnt. Alle deelnemers moeten voor zichzelf bepalen wanneer ze de groep als verlopen willen zien.

WhatsApp berichten gaan zichzelf verwijderen

Deze funtie om wat overzicht in je groepen te bewaren is één van vele nieuwe functies die WhatsApp in ontwikkeling heeft. Zo werkt de app ook aan een functie waarbij berichten zichzelf na verloop van tijd verwijderen. Het is onduidelijk wanneer deze functie, of de verlopende groepen onder gebruikers worden uitgerold. Dat wil soms nog wel eens een poosje duren.