WhatsApp komt met een opvallende nieuwe feature

News
woensdag, 22 februari 2023 om 14:00
whatsapp g644384112 1920f1658738905
WhatsApp is aan de lopende band bezig om nieuwe features aan de populaire app toe te voegen. Zo is er nu een opvallende nieuwe feature in de maak, namelijk eentje die gericht is op nieuwsbrieven.
De meeste mensen gebruiken WhatsApp om gesprekken te voeren met hun vrienden of familie. Of dat nu één op één is of in de grote groepsgesprekken. De app wordt alleen ook op veel andere manier gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld je Status delen via WhatsApp of de app gebruiken voor nieuwsvergaring.
Volgens WABetaInfo komt er binnenkort nog een nieuwe feature aan, waarmee je WhatsApp op een heel nieuwe manier kan gebruiken. Er is namelijk een nieuwe beta opgedoken met daarin een referentie naar een Newsletters feature, oftewel nieuwsbrieven.
De functie is nog in een vroege fase van ontwikkeling en is dus nog niet te gebruiken voor beta-testers. Wel is alvast duidelijk geworden hoe de feature in de praktijk zal werken.

Informatie delen met je volgers

Newletters zal een tool worden om vanuit één persoon veel informatie te delen aan velen. Zo kunnen bedrijven, organisaties en sportclubs bijvoorbeeld zelf een lijst aan mededelingen opstellen en die eenvoudig delen met iedereen die de nieuwsbrief moet ontvangen. Volgens WABetaInfo zal er geen limiet zijn voor de hoeveelheid mensen naar wie je een nieuwsbrief kan sturen.
De feature zal daarnaast dezelfde richtlijnen krijgen als normale gesprekken op WhatsApp. Dat betekent dat er geen advertenties te zien zijn, de nieuwsbrieven worden in chronologische volgorde getoond en er is geen algoritme om ze willekeurig naar andere gebruikers te sturen. Wanneer de feature naar de app komt is nog niet bekend.