WhatsApp laat je binnenkort met jezelf chatten

News
maandag, 28 november 2022 om 13:00
whatsappf1631522124
WhatsApp zal voor veel mensen één van de meest gebruikte apps op de smartphone zijn. De app behoort tot de meest populaire manieren om een bericht te versturen. Binnenkort kan dat ook naar jezelf.
Jezelf een bericht sturen kan heel handig zijn. We hebben onszelf maar wat vaak een werkstuk of presentatie gemaild om de noodzaak voor een USB-stick te omzeilen. Ook in chat-apps kan het handig zijn om jezelf een bericht te sturen, maar in WhatsApp kon dat tot dusver niet.
Maar daar komt snel verandering in. Tegenover TechCrunch heeft WhatsApp-moederbedrijf Meta bevestigd dat je binnenkort jezelf kunt appen. De feature wordt in de komende weken uitgerold voor Android en iOS. Hij moet bij de eerstvolgende WhatsApp-update inbegrepen zijn.
Overigens was het al via een omweg mogelijk om met jezelf te chatten. Je kon bijvoorbeeld een groepsgesprek aanmaken en vervolgens iedereen behalve jezelf er weer uitgooien. Maar nu kun je gewoon jezelf kiezen als je een nieuw gesprek start.

Waarom zou je met jezelf chatten in WhatsApp?

Met jezelf chatten zal niet direct de meest gebruikte feature van WhatsApp worden, maar er zijn genoeg redenen om het te doen. Zo kun je jezelf een belangrijke notitie sturen en die een stuk vaker zien dan wanneer je hem in een notitie-app stuurt. Ook is het een snelle manier om een bestand van je telefoon naar je PC te krijgen, door het naar jezelf te sturen en vervolgens via de web- of desktop-app van WhatsApp te downloaden.