WhatsApp ontwerpt geheel nieuwe geluidsopnamefunctie

News
maandag, 28 juni 2021 om 14:00
whatsappf1631522124
Voor iedereen die WhatsApp ter beschikking heeft, kent ook wel de bekende geluidsopnamefunctie, waarmee je een spraakbericht naar iemand kan versturen, Voor een lange tijd is dit hetzelfde gebleven. Toch werkt WhatsApp nu aan geheel nieuw ontwerp voor deze functie.
WABetaInfo heeft dit nieuws naar voren gebracht. In het nieuwe ontwerp van de WhatsApp geluidsopnamefunctie laat de app nu geluidsgolven zien tijdens het opnemen van een bericht, dat op dit moment getest wordt onder een groep iOS- en Android-gebruikers. Hoewel je nog steeds op dezelfde plek moet klikken om een spraakmemo te starten, zie je nu geluidsgolven bewegen zodra je praat. Dit is in een nieuwe video van WABetaInfo goed te zien.
Naast het geheel nieuwe ontwerp met de geluidsgolven, komt er nog een nieuwe functie bij. Zo kun je tijdens het opnemen de opname stop zetten en terugluisteren. Dit kan met de huidige versie niet. Zo wordt de opname nu gelijk verstuurd zodra je klaar bent met praten. Met het nieuwste ontwerp van de geluidsopnamefunctie van WhatsApp gaat dit veranderen. Het is niet bekend wanneer het nieuwe ontwerp voor iedereen gelanceerd wordt. Vooralsnog zit het in de testfase.

Andere nieuwe functies voor WhatsApp

WhatsApp werkt momenteel, naast het nieuwe ontwerp van de geluidsopnamefunctie, ook aan andere nieuwe functies, zoals berichten die na 24 uur verwijderd worden en Instagram Reels die naar verluidt op WhatsApp gezien kunnen worden.
Ben jij blij met al deze nieuwe functies voor de chat-app? Laat het weten in de reacties!