PS5 en Xbox Series X controllers nu te gebruiken op iOS

News
woensdag, 28 april 2021 om 16:00
ps5 controller xbox series xf1619595169
De nieuwste iOS update 14.5 komt met een groot aantal verbeteringen voor de software. Het betreft nieuwe functies voor het ontgrendelen van je telefoon, emojis en nog meer, maar het belangrijkste voor alle gamers: standaard ondersteuning voor de Xbox Series en PS5 controllers.
De nieuwe iOS 14.5 update is sinds 27 april beschikbaar voor elke gebruiker en voegt een aantal belangrijke functies toe. Gebruikers hebben nu beter inzicht in welke app het gebruik ervan traceert en de iPhones met Face-ID kunnen nu met een mondmasker worden ontgrendeld. Naast de nieuwe toevoegingen is er ook extra Bluetooth ondersteuning gekomen voor gamecontrollers, waaronder de controller van de Xbox Series X en S en de PlayStation 5.

Cloud gaming met een controller

Het is een erg handige toevoeging dat de controllers nu allemaal werken op de apparaten van Apple. Gebruikers moesten vaak een omweg weten te vinden om een controller te gebruiken tijdens het spelen van PS5 games via PlayStation Remote Play. Wat ook erg handig is met de nieuwe update is dat de Xbox controllers eindelijk werken. De Xbox Cloud Gaming service is vorige week gestart op iOS apparaten en sommige games waren niet te spelen zonder controller.
De nieuwe update geeft dus een aardige verbetering aan het gamen op de mobiel. Spelers kunnen nu zonder problemen genieten van hun favoriete games op iOS. Je kan nu veel beter alle knoppen gebruiken dan met je vingers volledig in het beeld te zitten of een hele omweg moeten maken om je controller verbonden te krijgen met je telefoon.