Whatsapp werkt niet als je nieuwe privacybeleid weigert

News
vrijdag, 14 mei 2021 om 15:00
whatsapp 892926 1920f1579702769
Whatsapp werkt niet naar behoren als je het nieuwe privacybeleid van de chatdienst weigert. Het nieuwe privacybeleid gaat op 15 mei in en zal zonder goedkeuring een aantal functies van de populaire chatdienst onbeschikbaar maken.
Het is natuurlijk al een tijdje bekend dat Whatsapp komt met een update van het privacybeleid en dat de chatdienst bereid is om bepaalde functies uit te schakelen als je het nieuwe privacybeleid weigert. Het nieuwe beleid verschijnt morgen in Whatsapp en stelt de dienst in staat data te delen met Facebook, wat eigenlijk niet heel gek is, want Facebook is de eigenaar van de populaire chatdienst. Whatsapp werkt niet meer naar behoren als je morgen het nieuwe privacybeleid weigert.
Welke functies zullen dan precies wegvallen? Nou, dat hangt er een beetje vanaf hoe lang je erover doet om het nieuwe privacybeleid te accepteren. Voorlopig zal je namelijk nog wel kunnen reageren op appjes of oproepen kunnen aannemen, maar na een paar weken verlies je langzaam maar zeker toegang tot deze functies. Dus Whatsapp werkt niet meer na een tijdje tenzij je het nieuwe beleid accepteert. Whatsapp zegt zelf wel dat je gesprekken nog steeds privé blijven door end-to-end encryptie en dat zowel de chatdienst als Facebook die berichten niet kan lezen.

Whatsapp werkt niet meer door nieuwe privacybeleid

Wie het nieuwe privacybeleid weigert zal er dus al redelijk gauw achter komen dat Whatsapp niet meer naar behoren werkt. Ontzettend vervelend natuurlijk en er is ook niet echt heel veel wat je ertegen kan doen. Je kan overwegen over te stappen naar een andere chatdienst zoals Telegram of Discord, maar de meeste mensen zullen waarschijnlijk toch Whatsapp blijven gebruiken vanwege het gemak. Voordeel van Telegram is momenteel wel dat jij je chats van Whatsapp over kan zetten naar de nieuwe chatdienst.