WhatsApp krijgt gloednieuwe app

News
donderdag, 20 juli 2023 om 14:30
whatsappf1631522124
De meeste mensen zullen WhatsApp nog steeds voornamelijk op hun telefoon gebruiken. Maar de dienst is op veel meer apparaten te gebruiken. Er komt nu nog een apparaat bij dankzij een gloednieuwe app.
Eén van de voordelen van een smartwatch is dat je je telefoon in veel gevallen in je broekzak kunt laten zitten als je een notificatie krijgt. Helaas is het bij WhatsApp bij sommige populaire smartwatches nog vaak zo dat je alsnog je telefoon erbij moet pakken. Maar WhatsApp heeft nu een app voor WearOS 3, waardoor je de app nu volledig via je smartwatch kunt bedienen.
Een aantal populaire smartwatches waar deze nieuwe app op werkt zijn de Samsung Galaxy Watch5 en Watch5, evenals de Google Pixel Watch. Op die apparaten kun je nu je WhatsApp berichten lezen en er ook op reageren. Dat laatste zal het handigst gaan via een spraakbericht of quick reply, maar je kunt er ondanks het kleine scherm van de smartwatch ook voor kiezen om een bericht te typen.
Uiteindelijk kan de app voor WatchOS 3 dus vrijwel alles dat de app voor smartphones ook kan. Je kunt de app zelfs gebruiken wanneer je je smartphone niet bij je hebt. Daarvoor moet je alleen wel een smartwatch met lte-verbinding hebben, via Wi-Fi werkt het niet.

WhatsApp krijgt veel updates

WhatsApp komt de laatste tijd met veel veranderingen en verbeteringen. Onlangs is het overzetten van je chats op een nieuwe smartphone bijvoorbeeld veel makkelijker geworden. Meta is er ook mee bezig om een AI-chatbot toe te voegen aan de app.