WhatsApp chats overzetten op nieuwe smartphone nu veel makkelijker

News
maandag, 03 juli 2023 om 14:30
whatsappf1631522124
Wanneer je een nieuwe telefoon hebt, is het wel zo handig om je berichten over te zetten op het nieuwe toestel. Dat kan gelukkig met WhatsApp, al was het soms nog een beetje een gedoe. Gelukkig is het vanaf nu veel makkelijker.
Als je je oude WhatsApp berichten wilde overzetten op een nieuwe telefoon, moest dat via een vorm van cloudopslag, zij het Google Drive of iCloud. Dat was niet bijzonder ingewikkeld, maar er waren makkelijkere methodes denkbaar. Nu komt Meta eindelijk met een nieuwe manier om je berichten over te zetten.
Op je oude smartphone moet je in WhatsApp via het Instellingenmenu naar Chats en vervolgens naar Chatoverdracht. vervolgens kun je vanaf daar een QR-code scannen die WhatsApp op je nieuwe telefoon weergeeft, om via lokale Wi-Fi je chats over te zetten. Die methode is niet beperkt door je maximale cloudopslag en is bovendien sneller dan de oude methode.
Een kleine tegenvaller is dat nog niet alle telefoons op deze manier met elkaar kunnen praten. Voorlopig werkt deze overdrachtmethode alleen als je nieuwe telefoon hetzelfe besturingssysteem heeft als je oude. Overzetten van iPhone naar Android of andersom kan niet via een QR-code, maar gelukkig is er wel een methode om dat te doen.

WhatsApp chats waren al met QR-code te synchroniseren

Het kan gezegd worden dat het overzetten van je chats via een QR-code al een tijdje in de lucht hing. Wanneer je een nieuw apparaat koppelt aan je WhatsApp-profiel doe je dat al langer via een QR-code en het kan sinds kort ook met een andere smartphone. Bij het synchroniseren kun je je originele telefoon blijven gebruiken, maar wanneer je je chats overzet via een QR-code wordt de ontvangende telefoon voortaan je hoofdapparaat voor WhatsApp en zijn je chats niet meer op je oude telefoon te zien.