Kijk de F1 GP van Hongarije gratis op deze manier!

Article
donderdag, 20 juli 2023 om 14:00
max verstappen finish gp hongarije 2022f1689852834
Het is aankomend weekend weer tijd voor F1, dit keer de GP van Hongarije. Als je niks van de race wil missen, dan kan je de Grand Prix gratis kijken op deze manier.
Nog maar twee races te gaan en dan is het alweer tijd voor de zomerstop. Maar voordat het zover is staan er nog wel twee grote namen op de kalender: de GP van Hongarije en de GP van België. Aankomend weekend is het tijd voor de race nabij Budapest.
De Hungaroring staat bekend als ‘Monaco’ zonder muren. Je zou dan ook denken dat er normaal niet veel te beleven is op de zondag tijdens de GP van Hongarije, maar dat is niet het geval. Bijna elk seizoen zorgt de race voor een flink spektakel. Denk bijvoorbeeld aan de inhaalrace van Max Verstappen vorig seizoen of de overwinning van Esteban Ocon in 2021.
Op vrijdag staat er daarnaast veel regen gepland, waardoor het lastig zal worden voor de teams om de banden goed te kunnen testen. Op zaterdag en zondag lijkt het namelijk wel droog te worden, waardoor we mogelijk wilde bandenstrategieën kunnen gaan zien tijdens de race.
En dan is er natuurlijk ook nog één van de meest spraakmakende onderwerpen voor de GP van Hongarije: Daniel Ricciardo. De Australiër keert weer terug in de Formule 1 dit weekend voor het team van AlphaTauri, in plaats van Nyck de Vries. Zo’n beetje iedereen is benieuwd hoe de coureur gaat presteren bij het team waar hij zijn Formule 1-carrière is begonnen.
daniel ricciardo alphatauri hongarije 2023f1689853055

Gratis de GP van Hongarije kijken

Als je niks van de Grand Prix van Hongarije wil missen, dan heb je in Nederland een abonnement nodig op Viaplay of F1 TV Pro - de twee streamingdiensten die rechten voor de Formule 1 in handen hebben. Maar er is ook een manier om de Grand Prix gratis te bekijken.
In elk land zijn de uitzendrechten voor de Formule 1 namelijk anders geregeld. Zo was het eerst nog Ziggo die hier de sport mocht uitzenden en nu is die licentie in handen van Viaplay. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland heeft Sky Sports een monopolie op de sport, met de hoofdprijs als gevolg voor de fans. In andere landen is F1 weer gratis op de publieke televisie te volgen.
Eén van die landen die in die laatste categorie valt is Oostenrijk. In het land worden alle Grands Prix uitgezonden via ServusTV op de televisiezender en website van de omroep. Je kan die uitzending alleen niet zomaar vanuit Nederland of een ander land volgen, want toegang buiten Oostenrijk wordt geblokkeerd. Gelukkig is er een oplossing voor het zogeheten geo-blocking: een Virtual Private Network.
Met een VPN kan je namelijk verbinding maken met allerlei servers op de hele wereld, afhankelijk van de dienst die je gebruikt. Wanneer je eenmaal verbonden bent en daarna een site of streamingdienst bezoekt, dan zal de site of streamingdienst in kwestie denken dat je in het land van de server zit. Met een VPN kan je dus verbinding maken met een buitenlandse server en zonder problemen de race op de Hungaroring volgen.
Je zit dan alleen wel met het commentaar van de Oostenrijkse televisie. Vorig jaar kon je via Grand Prix Radio naar de stem van Olav Mol luisteren. Dat kan nu nog steeds, alleen wel met een omweg. De Nederlandse radiorechten zijn namelijk gekaapt door Viaplay, maar Mol heeft de rechten in België gekocht. Ook hier kan je weer goed gebruikmaken van een VPN!