WhatsApp krijgt handige feature tegen ongewenste belletjes

News
dinsdag, 20 juni 2023 om 12:30
2021 08 24 whatsapp 1f1629550481
Recent zijn spam callers steeds meer WhatsApp gaan gebruiken. Meta heeft snel gereageerd en heeft een handige feature toegevoegd, dat ongewenste belletjes tegen moet gaan.
Tegenwoordig kunnen we bijna alles doen vanaf onze smartphone, maar daardoor zijn we ook een stuk gevoeliger geworden voor cybercriminaliteit. Het is dan ook geen geheim dat criminelen op allerlei manieren proberen om aan gevoelige gegevens te komen.
Recent heeft Meta daardoor een enorme piek gezien in het aantal spam callers via WhatsApp. Veel mensen worden ongevraagd gebeld door onbekende nummers, waarmee je of gevraagd wordt naar diensten waar je nooit om hebt gevraagd of erger.
Meta heeft gelukkig snel gereageerd op de nieuwe trend en een handige feature toegevoegd aan WhatsApp. Je kan namelijk belletjes van onbekende nummers silencen. Dat betekent dat je smartphone niet over zal gaan wanneer je gebeld wordt door een onbekend nummer. Je telefoon gaat niet over en er is ook geen visuele indicatie. Het belletje zal wel terechtkomen in het overzicht van meest recente calls.

Hoe kan je de nieuwe feature gebruiken?

Het is erg eenvoudig om de nieuwe feature aan te zetten in WhatsApp. Ga eerst naar Settings door in het hoofdmenu te drukken op de drie bolletjes. Ga vervolgens naar Privacy en scroll naar beneden voor Calls. Daar kan je vervolgens ‘Silence unknown callers’ aanzetten.
Zie je de optie niet staan in de instellingen van WhatsApp? Dan is het mogelijk dat de app niet is bijgewerkt naar de meest recente versie.

Populair Nieuws