WhatsApp gaat telefoonnummer delen met Facebook

News
donderdag, 07 januari 2021 om 13:00
whatsapp 892926 1280f1586332643
De chatdienst WhatsApp is voor veel smartphonegebruikers al jarenlang een veelgebruikte app. Er zit weinig poespas op, maar het eenvoudige en betrouwbare is misschien ook wel een beetje de kracht van WhatsApp. Toch is er de laatste tijd veel om te doen en zo ook nu weer. Facebook heeft de voorwaarden op WhatsApp flink aangepast, maar wat houdt dit precies allemaal in?

Chaos bij WhatsApp?

Zoals we net al aangaven, er is de laatste tijd veel te doen om WhatsApp en de dienst komt dan ook met enige regelmaat in het nieuws. Zo kwam was eind vorige maand te lezen dat Facebook mogelijk WhatsApp en Instagram moet verkopen en dat WhatsApp sinds dit jaar een hoop telefoons niet meer ondersteunt.
Gelukkig was er aan de andere kant ook goed nieuws voor WhatsApp. Zo wordt er nu een functie op WhatsApp uitgerold waarmee je kan shoppen en hoef je straks niet meer je telefoon te verbinden op WhatsApp Web.

WhatsApp gaat veel data delen met Facebook

Terug naar de aard van het beestje, want WhatsApp heeft zoals we aangeven nieuwe voorwaarden. Wat houden de nieuwe voorwaarden precies in? De meeste voorwaarden hebben te maken met de datadeling tussen WhatsApp en Facebook, de twee partijen gaan een stuk meer met elkaar delen. Gelukkig gelden de meeste voorwaarden alleen niet voor EU-burgers.
pexels thought catalog 2228555 2f1607588833

EU-burgers ontspringen de dans

De EU-burgers ontspringen de dans, maar als je geen EU-burger bent ziet het er iets minder rooskleurig uit. Heb je namelijk WhatsApp en ben je geen EU-burger? Dan gaat WhatsApp een hoop informatie over je delen met Facebook, zoals bijvoorbeeld je telefoonnummer. De nieuwe voorwaarden gaan in vanaf 8 februari, maar als EU-burger ontspring je grotendeels de dans wegens het scherpe beleid van de Europese Unie rondom privacywetgeving.

Populair Nieuws

Laatste Reacties