Verbinding met telefoon straks overbodig op WhatsApp Web

News
woensdag, 06 januari 2021 om 13:00
whatsappf1593000231
Het nieuwe jaar is alweer een kleine week onderweg, maar ondanks dat we het rampjaar 2020 achter ons hebben gelaten begint 2021 niet geweldig. Voorlopig hebben we nog steeds last van corona en zoals het er nu uitziet zitten we nog wel even in lockdown. Facebook dacht waarschijnlijk dat we wel wat goed nieuws konden gebruiken en komt daarom met een handige update voor WhatsApp.

Wat brengt deze nieuwe functie?

Veel mensen gebruiken als ze op hun computer of laptop zitten de WhatsApp Web versie, ideaal voor bijvoorbeeld tijdens het werk. Het nadeel is alleen dat je telefoon wel verbonden moet zijn. Het gebeurt nog wel eens dat je even wegloopt met je mobiele telefoon en dan ligt de verbinding er weer uit. Erg vervelend natuurlijk, maar WhatsApp heeft daar nu eindelijk de oplossing voor.

Wat kan ik verwachten?

WhatsApp is op dit moment namelijk een betaversie aan het testen waarmee je niet meer hoeft te verbinden op WhatsApp Web. Als je telefoon is uitgeschakeld of als je hebt geen verbinding hebt kan je alsnog gewoon appen via je computer. WhatsApp heeft nog niet bekendgemaakt hoe deze techniek werkt, maar desondanks is het toch wel erg handig.
whatsapp 892926 1280f1586332643

Shoppen via WhatsApp

Overigens is dat niet de enigste vernieuwing op WhatsApp. Vorige maand kon je op XGN namelijk al lezen dat WhatsApp druk bezig is met een optie om te shoppen. Daarnaast is het overigens wel de vraag of WhatsApp op dit moment je mobiel nog wel ondersteunt. Sinds begin 2021 ondersteunt WhatsApp namelijk een hoop oudere toestellen niet meer.