Tip: de 10 beste offline Switch games voor 2 spelers

Article
donderdag, 07 januari 2021 om 12:30
xgn google image
Nintendo heeft in de afgelopen maanden nogal wat games gekregen. Van kleine titels die van de NeoGeo overgezet zijn tot grote nieuwe titels, alles is op de console te vinden. En veel van die games zijn samen te doorlopen in een co-op modus. Wij zetten de beste co-op games voor Nintendo Switch op een rijtje voor je.
Op 3 maart 2017 zag de Nintendo Switch zijn levenslicht. De releasegame van de console was de singleplayer titel Zelda: Breath of the Wild. Maar intussen zijn er genoeg games verschenen die je tegen of met elkaar kunt spelen.

10. Snipperclips Plus

Een van die games is Snipperclips Plus. Een game waarin je twee schattige figuurtjes bestuurt die samen talloze puzzels op moeten lossen om verder te komen. De ene keer moet het duo een figuur nabootsen door elkaar in een specifieke vorm te knippen en de andere keer moet er bijvoorbeeld een balletje naar een doel geleid worden.
De gekste dingen komen voorbij in de afwisselende werelden die de game je voorschotelt. En teamwork is daarbij een absolute vereiste. Snipperclips Plus is dan ook een van de leukste puzzel games op de console die je co-op kunt spelen op de Switch.
124272

9. Super Bomberman R

De Nintendo Switch betekende ook de terugkeer van Bomberman in Super Bomberman R. En dit keer kun je niet alleen tegen elkaar strijden in de arena vol explosief plezier, maar je kunt ook samen een heel aantal uitdagingen aangaan.
De co-op modus in Super Bomberman R is een heuse verhaalmodus die offline met maximaal twee spelers te spelen is. In deze modus komen diverse omgevingen compleet met bijbehorende baasgevechten voorbij. Een erg toffe modus bovenop de multiplayer versus modus die je ook als team tegen anderen kan spelen.
124273

8. Metal Slug 3

Vanuit de NeoGeo zijn er ook een heel aantal games naar de Switch gekomen. Een van die titels is Metal Slug 3, een echte arcadegame. In Metal Slug 3 kruip je in de huid van een soldaat die het op moet nemen tegen vijandelijke soldaten, krabben, aliens, zombies en allerlei ander gespuis. En dat kan een behoorlijke uitdaging zijn in je eentje,
Metal Slug is gelukkig met twee spelers te doorlopen en kent daarbij ook nog eens verschillende routes door de levels heen. En de vele hilariteiten die je onderweg tegenkomt zorgen ervoor dat deze 16-bit game een van de beste co-op games voor Nintendo Switch is.
super mario party preview 139046

7. Super Mario Party

Wie het heeft over de beste Switch games die je offline met twee spelers kunt oppakken heeft het natuurlijk over Super Mario Party. Met dit virtuele bordspel tover je glimlachen en strijdkreten tevoorschijn. De game weet er telkens weer goed voor te zorgen dat je een onderlingen strijd aangaat met je vrienden. Super Mario Party kan immers naast twee spelers namelijk ook met drie of vier speler opgepakt worden.
Wat de titel alleen wat lager op deze lijst houdt, is het feit dat de Joy-Con het plezier soms wat tegenwerken. Niet alleen heb je vier van die kleine controllers nodig, maar de games zijn hier ook tot in de puntjes op afgesteld. Zo erg zelfs dat klassieke minigames uit andere Mario Party-games niet in deze Switch-game zitten. Dat is doodzonde, ondanks dat Super Mario Party opzichzelf al een fantastische titel is.
overcooked 2f1585652571

6. Overcooked 2

Wie pas echt zin heeft in een goede dosis chaos kan zijn geluk niet op met Overcooked 2. Het tweede deel in deze co-op kooktitel brengt nog meer chaos, samenwerking en geschreeuw naar de woonkamer dan het origineel. Met nieuwe levels, personages en meer dan genoeg recepten sta je in de keuken om hongerige klanten te voeren.
De gameplay lijkt daarmee een beetje op die ene aflevering van SpongeBob waarin de sponsige hoofdpersoon duizenden vissen moest voeren met Krabburgers. Gelukkig voor jou sta je er in Overcooked 2 niet alleen voor en zijn er meer gerechten te bereiden. Tel daar doldwaze keukens bij op die de uitdaging vergroten en je hebt een fenomenale titel die niet gemist mag worden.
new super mario bros u deluxe review een goede aftrap van 2019 embargo 144544 11

5. New Super Mario Bros. U Deluxe

De koning van de offline games voor twee spelers mag natuurlijk niet vergeten worden. Mario's avontuur op de Wii U is één van de beste titels op die inmiddels dode console. Gelukkig kwam in 2019 een Deluxe-variant van de game naar de Switch die gelijk naar de vijfde positie schiet op deze lijst.
Wederom kan deze game met maximaal vier spelers gespeeld worden, maar dus ook met twee spelers. In de game kun je kiezen tussen Mario en zijn kompanen terwijl je een scala van werelden moet zien te doorkruizen. Deze platformer in hart en nieren is daarnaast ook voor de jonge spelers een groot plezier, iets wat in tijden van corona niet onderschat mag worden. Er is zelfs een speciaal karakter waarmee kinderen de game gemakkelijker kunnen maken.
raymanlegendsf1570617772

4. Rayman Legends Definitive Edition

Ubisoft zag in de Nintendo Switch een mooie gelegenheid om Rayman nog eens naar voren te schuiven. Zijn laatste avontuur is namelijk ook op de console uitgekomen met alle extra's die erbij horen. Zo kun je het nieuwste verhaal spelen naast het originele deel en kun je aan de bak met Kung Foot.
En dat alles kan natuurlijk samen gespeeld worden zoals het een toffe Rayman game betaamt. Rayman Legends kan met maximaal vier spelers tegenlijk gespeeld worden. Dit zorgt voor een erg toffe, maar wel wat chaotische gameplay die je dagen achtereen kan vermaken!
mejores personajes de smash bros ultimate nuestras predicciones 133796

3. Super Smash Bros. Ultimate

Er is geen game die meer vermaak biedt (of langer meegaat) dan Super Smash Bros. Met een simpele basis die moeilijk meester te maken is, weet je telkens weer met zweethanden een match te eindigen. In deze collectie vol iconische game personages is het tijd om klappen uit te delen waar Rocky Balboa U tegen zegt.
Ieder personage heeft zijn eigen combinaties en zetten die overeenkomen met de games waaruit ze gehaald zijn. Het is een bizar mooi gezicht om Snake in de ring te zien staan met Sonic, terwijl Pikachu een donderstraal uit de lucht tovert om Mario te elektrocuteren. Het is uniek voor een game om zoveel verschillende IP samen te zien komen voor één game. Dat er nog steeds nieuwe personages uitkomen, is dan ook alleen maar een toffe kers op de taart.
mario kart 8 deluxe release zorgt voor minder masturberen 110859

2. Mario Kart 8 Deluxe

Er gaat niets boven een heerlijke ronde rijden op de racebaan en in Mario Kart 8 Deluxe doe je dat tientallen uren zonder dat je er flauw van wordt. De gameplay van de Wii U-titel is opgepoetst en verfijnd, terwijl de Deluxe versie ook direct over alle DLC beschikt. Dit maakt het de ideale game om tevoorschijn te toveren voor in de koude winterdagen.
Ook deze game kan met vier spelers gespeeld worden, maar is net zo leuk met z'n tweeën. Het draait immers allemaal om die onderlinge strijd, iets wat in Mario Kart 8 Deluxe zowel op de racebaan kan als in de arena. Deluxe brengt namelijk ook de Balloon Mode terug in klassieke stijl waar vele fans op hoopten.
124280

1. Super Mario Odyssey

Mario mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Met Super Mario Odyssey staat de loodgieter te pronken op de hoogste plek in deze lijst van beste co-op games voor Nintendo Switch. In zijn nieuwste avontuur moet hij Prinses Peach wederom uit de klauwen van Bowser redden. Die heeft haar ontvoerd en wil met haar trouwen.
Mario krijgt hulp van een spookje genaamd Cappy en dat is meteen de rol van speler twee. Als Cappy kan speler twee de vijanden uitschakelen en dingen oprapen, maar hij kan ook als een extra opstapje voor Mario fungeren. En zelfs als Mario al een vijand overgenomen heeft kan speler twee als Cappy doorspelen. Een toffe toevoeging aan een enorm goede Mario game!
Er zijn natuurlijk veel meer co-op games uitgekomen voor de Switch en zelfs games waarbij een deel in co-op te spelen is. Denk hierbij aan Mario + Rabbids: Kingdom Battle. In die game zit een vijftal missies die je samen kunt doorlopen. En 2021 gaat nog veel meer titels naar de Switch brengen die in co-op te spelen zijn!