Vanaf nu kun je shoppen via WhatsApp

News
woensdag, 09 december 2020 om 15:30
whatsapp 892926 1920f1579702769
Facebook lijkt een nieuw verdienmodel te hebben gevonden, ditmaal alleen niet via het medium zelf maar via de chatdienst WhatsApp. Er komt namelijk een tool die ervoor zorgt dat je kan shoppen via WhatsApp. Er is aan de WhatsApp Business app de optie ‘catalogus’ toegevoegd, hierin kun je producten zetten die mensen dan meteen kunnen kopen.
Als zakelijk gebruiker kun je met de Business App een X aantal producten toevoegen. Als iemand je dan naar een bepaald product vraagt hoef je geen screenshots meer te sturen, maar je kun direct de productpagina binnen WhatsApp doorsturen.

Wat moet je evoor doen?

Daarnaast kan het voor je klanten ook een stukje overzichtelijker zijn, want die kunnen eenvoudig op hun gemak tussen je producten en diensten bladeren. Het enige dat je als zakelijk gebruiker hoeft te doen is een foto van het product toe te voegen, een stukje informatie en klaar is kees.
Op zich er handig allemaal en het kost ook verder niks, maar het is natuurlijk niet helemaal ondenkbaar dat WhatsApp hier vroeg of laat direct of indirect wat voor gaat vragen.

Kan ik het direct gebruiken?

De extra optie is direct beschikbaar, er zit hier alleen wel een kleine 'maar' aan vast, want dit geldt nog niet voor Nederland. Momenteel is de functie alleen beschikbaar in Brazilië, Duitsland, India, Mexico, Indonesië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Maar geen paniek, want de verwachting is dat de rest van de wereld redelijk snel zal volgen. De functie is overigens te gebruiken voor zowel iPhone als Android-gebruikers. Wel is het belangrijk dat je de WhatsApp Business app gebruikt en niet de ‘normale’ WhatsApp app.

Populair Nieuws