WhatsApp gaat duidelijk aangeven of je berichten beveiligd zijn

News
maandag, 11 maart 2024 om 14:30
whatsapp g644384112 1920f1658738905
WhatsApp is weer bezig om een nieuwe feature uit te testen. Daardoor moet het duidelijker worden of je berichten daadwerkelijk goed beveiligd zijn.
Met de invoering van de Digital Markets Act in de EU, moet Meta meerdere veranderingen doorvoeren. Eén onderdeel daarvan is het openstellen van WhatsApp voor andere chatdiensten. Op die manier wordt het mogelijk voor gebruikers van bijvoorbeeld Signal of Telegram om te kunnen communiceren met gebruikers op WhatsApp, zonder dat er een andere app gedownload moet worden.
Het klinkt als een handige feature, maar er is wel een zorg over veiligheid bij Meta. Waar WhatsApp namelijk gebruikmaakt van end-to-end encryption, wat betekent dat het bericht niet onderschept kan worden door derde partijen, is dat niet bij alle chatdiensten het geval.
WhatsApp is daarom nu aan het testen met een feature om gebruikers duidelijk te maken of hun berichten wel of niet beveiligd zijn. Dat meldt WABetaInfo. In de beta is nu bovenaan te zien of berichten end-to-end encrypted zijn, vlak onder de naam van degene met wie je aan het chatten bent.

Waar komen de berichten te staan?

Om verwarring te voorkomen tussen berichten van WhatsApp en andere platformen, zullen de berichten van bijvoorbeeld Signal of Telegram ook niet tussen je huidige berichten komen te staan. Meta is van plan om een nieuw tabblad toe te voegen naast Chats, Updates en Calls. Het nieuwe tabblad zal waarschijnlijk Third-Party Chats genoemd worden.