De beste LEGO Technic sets van het moment

Article
maandag, 11 maart 2024 om 15:00
Je kunt van alles bouwen met gewone LEGO-steentjes. Maar wie van leuke mechanismen houdt, kan het beste kijken naar LEGO Technic. We hebben wat leuke sets uit dat thema op een rijtje gezet.

Planet Earth and Moon in Orbit

Het LEGO Technic-thema bestaat al enige tijd grotendeels uit muscle cars en constructievoertuigen. Daar is op zich niets mis mee, maar de kans bestaat dat je het op een gegeven moment wel gezien hebt. Met de nieuwste golf sets heeft LEGO het alleen over een andere boeg gegooid.
De ruimte staat nu centraal en één van de meest opvallende sets is een mechanisme dat de baan van de aarde en de maan om de zon beschrijft. Qua formaat is het eigenlijk een best bescheiden set, maar dat maakt hem niet minder leuk als de manier waarop we door de ruimte vliegen voor jou interessant is. De set maakt bijvoorbeeld goed zichtbaar dat de maan ongeveer een maand over een rondje om de aarde doet en de set geeft ook aan wat voor maanstand vanaf de grond zichtbaar is wanneer de maan in een specifieke positie staat.
lego mars roverf1709651536

NASA Mars Rover Perseverance

Veel ruimtesets van LEGO Technic zijn fictief en net nieuw, maar deze set is daarop een uitzondering. De LEGO-versie van Mars Rover Perseverance is er al een tijdje en een versie die niet van LEGO is rijdt echt rond op Mars. Daar doet hij allerlei onderzoek, bijvoorbeeld naar tekenen van leven en de mogelijkheid dat mensen er ooit heen kunnen.
De LEGO-versie van de Rover komt heel goed overeen met het echte voertuig en beschikt over wat interessante mechanismen. Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk wisselen tussen verschillende manieren waarop de wielen draaien. Met een speciale AR-app kun je via dit model ook nog eens veel te weten komen over de echte Perseverance.
lego mercedes w14f1708444170

Mercedes-AMG F1 W14 E Performance

Het nieuwe F1-seizoen is onlangs begonnen en het komende jaar verdedigt Max Verstappen opnieuw de wereldtitel. Verstappen zal vast de meest populaire coureur zijn onder Nederlanders, maar we twijfelen er niet aan dat er ook nog veel fans rondlopen van Lewis Hamilton of Mercedes. Voor hen is er pas een leuke nieuwe LEGO Technic set verschenen.
Eigenlijk zijn er zelfs twee sets: de W14 waar Hamilton en Russell vorig jaar in reden is namelijk in twee varianten uitgebracht. Er is bijvoorbeeld een kleine versie met een pull-back motor. Dat is natuurlijk leuk voor de wat jongere kinderen, maar detail moet je deze grotere versie in huis halen.
lego mars crew exploration roverf1709651624

Mars Crew Exploration Rover

Bemande missies naar Mars zijn vooralsnog geen realiteit. Er wordt naar de mogelijkheden gekeken, maar LEGO loopt alvast een beetje op de zaken vooruit. Er zijn namelijk verschillende voertuigen bedacht die we wellicht ooit op de rode planeet kunnen inzetten.
De Mars Crew Exploration Rover is daar één van. Het voertuig beschikt over van alles dat van pas kan komen op een andere planeet, zoals een kraan, een kleinere rover en allerlei wetenschappelijke instrumenten. Uiteraard heeft hij ook een vering die is gebouwd op het ruige en onbekende terrein van Mars.
lego liebherr kraanf1709651699

Liebherr Crawler Crane LR 13000

Eerder zeiden we dat een dominantie van auto’s en constructievoertuigen kon gaan vervelen. Maar van in ieder geval de constructievoertuigen snappen wel hoe het komt dat ze zo vaak onderwerp zijn van een LEGO-set. Dit soort materieel zit natuurlijk vol met mechanismen die zich goed lenen voor een LEGO Technic-set.
Bouwers die interesse hebben in dat soort mechanismen, de bouw, of grote LEGO-sets, moeten dan ook zeker even kijken naar deze Liebherr-kraan. Er is van alles dat draait en beweegt en de set is ook nog gemotoriseerd. Wie nog altijd warm draait voor constructievoertuigen van LEGO heeft met deze set een mooi bouwproject in huis.