Ted Lasso bezorgt Apple TV+ een record

News
maandag, 03 juli 2023 om 14:00
ted lasso photo 031108 1f1686132230
De populaire serie Ted Lasso heeft Apple TV+ een record opgeleverd. De laatste aflevering van seizoen 3 werd namelijk ontzettend veel gestreamd.
Volgens Nielsen, die de kijkcijfers in de Verenigde Staten bijhoudt, hebben kijkers in de week van 29 mei tot 4 juni maar liefst 1,24 miljard minuten van Ted Lasso bekeken. Een record voor Apple TV+: het is voor het eerst dat een serie van de streamingdienst meer dan een miljard minuten heeft bereikt. 529 miljoen van die minuten zijn afkomstig van de seizoen 3 finale die op 31 mei uitkwam, wat zo’n 42.5 procent van het totale aantal betreft. Volgens Nielsen is dit het hoogste wekelijkse totaal voor Ted Lasso.
Overigens ligt het werkelijke totaal aantal minuten waarschijnlijk hoger. Nielsen kijkt alleen naar tv-toestellen en dus niet mobiele apparaten of computers. Ook gaat het alleen om de kijkcijfers in de Verenigde Staten, terwijl Apple TV+ in meer dan honderd landen aangeboden wordt.

Krijgt Ted Lasso een spin-off serie?

Seizoen 3 is het laatste seizoen van Ted Lasso, maar het succes van de serie smaakt natuurlijk naar meer. Het lijkt er namelijk op dat Apple TV+ met een spin-off serie komt. Zo plaatste het officiële Twitter-account van de streamingdienst vorige maand een foto van de nieuwe coach Roy Kent (gespeeld door Brett Goldstein) samen met Coach Board (Brendan Hunt) en Nate Shelley (Nick Mohammed) met de tekst: ‘Smells like potential’. Ook het laatste seizoen zelf lijkt te hinten naar een spin-off.