WhatsApp laat je nu berichten overzetten van Android naar iPhone

News
woensdag, 15 juni 2022 om 16:30
whatsappf1587666674
Je hebt een nieuwe telefoon en je wilt je oude berichten graag houden, maar je bent van Android naar iPhone overgestapt. Eerder was dat een heel gedoe, maar nu is daar gelukkig een oplossing voor! Meta het bedrijf dat eerder Facebook heette zorgt er nu voor dat je makkelijk je berichten over kan zetten van Android naar iPhone!
Vorig jaar kon je al je berichten overzetten van iOS naar Android maar andersom was het een ander verhaal. Dat verhaal is nu ten einde, want met een update die binnenkort moet komen kan het dus ook andersom, dat liet Mark Zuckerberg weten in een bericht op Facebook.
De aankomende update zal deze kleine ergernis dus eindelijk gaan oplossen en het leven een stuk makkelijker maken voor menig WhatsApp gebruiker. Eerder werd deze feature al gespot in een beta door Wabetainfo die daar toen al uit wist te halen dat Meta hier mee bezig was.
De feature gaat werken met Move to iOS. Dat is een app van Apple die je in de google playstore gratis kan downloaden en wordt al langer gebruikt door Apple. Om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe update heb je Android besturingsysteem 5 of hoger nodig en iOS 15.5 of hoger.

De kleine lettertjes

Er zit helaas wel een klein addertje onder het gras bij dit leuke bericht. Deze toffe nieuwe feature werkt alleen maar als je een gloednieuwe iPhone hebt of als je een iPhone terug zet naar de fabrieksinstellingen. Als je berichten wilt overzetten is dat natuurlijk niet zo gek maar het is helaas wel een kleine domper op deze nieuwe feature.
Let ook goed op, dat zodra je nieuwe oude data op je telefoon zet dat je oude iOS berichten overschreven worden.