WhatsApp berichten bewerken kan binnenkort

News
dinsdag, 23 mei 2023 om 9:00
whatsappf1631522124
Het is niet altijd makkelijk om correct te typen, helemaal niet op een smartphone. Veel berichtenapps vinden het daarom goed dat je na het verzenden van een bericht de tekst nog bewerkt. WhatsApp komt binnenkort ook met die optie.
Als je een fout maakt in een WhatsApp bericht moet je maar hopen dat je boodschap nog overkomt. Je enige andere optie is om er nog een bericht achteraan te sturen met een verklaring van wat je probeerde te zeggen. Afhankelijk van wat de fout was, kan hij aardig wat uitleg nodig hebben.
Wat dat betreft zou het makkelijker zijn als je het bericht waar de fout in stond gewoon kon bewerken. Binnenkort kan dat gelukkig, zo blijkt uit een nieuwe tweet van WhatsApp. Daarin komen de woorden “coming soon” in verschillende talen fout gespeld voorbij, waarna ze snel verbeterd worden.
Hoe deze nieuwe feature precies gaat werken is nog niet bekend. Als het lijkt op andere dingen die je met een verzonden bericht kunt doen, zul je het bericht waarschijnlijk ingedrukt moeten houden en vervolgens kiezen voor het bewerken van je bericht. Of er beperkingen aan deze optie zijn is nog even de vraag. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat een bewerking na een bepaalde tijd niet meer mag.

Wanneer kun je WhatsApp berichten bewerken?

Het is nog even onduidelijk wanneer je je WhatsApp berichten kunt gaan bewerken. Dat de feature officieel is aangekondigd doet wel vermoeden dat er niet al te veel tijd overheen zal gaan. WhatsApp heeft het de laatste tijd druk met nieuwe features: de app is nu bijvoorbeeld op meerdere smartphones te gebruiken en laat je gevoelige berichten apart vergrendelen.

Populair Nieuws