WhatsApp komt met feature voor gevoelige chats

News
dinsdag, 16 mei 2023 om 9:30
whatsappf1631522124
Veel mobiel contact verloopt via WhatsApp, vaak ook contact dat je graag privé wil houden. Dat is soms lastig als je je telefoon even uit moet lenen. WhatsApp komt nu met een feature om daarbij te helpen.
Enige tijd geleden ontdekte WABetaInfo een nieuwe WhatsApp feature waarmee je specifieke chats kon verbergen. Die zouden dan in een apart mapje belanden dat je open moet maken met je vingerafdruk of de ontgrendelcode van je telefoon. Het was alleen onduidelijk wanneer die feature daadwerkelijk uitgerold zou worden.
Maar WhatsApp maakt nu bekend dat deze feature nu wordt uitgerold. Binnenkort kun je dus een update verwachten waarbij hij wordt toegevoegd. De feature heet Chat Lock en lijkt precies te werken zoals WABetaInfo eerder beschreef.
Wanneer je een chat hebt vergrendeld krijg je overigens ook geen notificatie van die chat, tenminste, niet zoals je die van WhatsApp gewend bent. Je kunt namelijk de inhoud van het bericht niet lezen in de notificatie. Zo wordt voorkomen dat als iemand anders je telefoon vasthoudt op het moment dat er iets binnenkomt in een vergrendelde chat, diegene toch een inkijkje heeft in berichten die echt privé zijn.

WhatsApp Chat Lock wordt nog uitgebreid

Momenteel is er nog een kleine zwakke plek in deze WhatsApp feature. Je ontgrendelt je chats namelijk met dezelfde code als waarmee je je telefoon ontgrendeld. Mocht iemand jouw code kennen, dan komt er in de toekomst een manier om een code in te stellen die alleen gebruikt wordt voor je vergrendelde WhatsApp chats.

Populair Nieuws

Laatste Reacties