EA heeft “enorm vertrouwen” in voetbalgame na FIFA

News
maandag, 22 mei 2023 om 17:30
easportsfcf1652369616
Zoals ieder jaar komt EA in de tweede helft van 2023 met een voetbalgame. Dit jaar zal deze alleen geen FIFA heten, maar EA Sports FC. Het bedrijf heeft veel vertrouwen in deze nieuwe titel.
Er valt te twisten over wat de beste voetbal simulatiegame is, maar qua populariteit komt FIFA vrijwel altijd als winnaar uit de bus. Je zou denken dat FIFA als merknaam van groot belang is, maar EA laat de licentie dit jaar varen. Volgens EA topman David Jackson gaat het hier om meer dan een rebranding en hebben spelers echt iets om naar uit te kijken.
Zonder de FIFA merknaam kan het bedrijf namelijk meer innovaties doorvoeren in voetbalgames, iets dat EA’s studio’s graag willen. Jackson belooft nieuwe en meeslepende ervaringen in EA Sports FC. Dat is volgens hem wat spelers verwachten van EA.
Iets anders dat volgens fans belangrijk zou zijn is authenticiteit. Daar hoeven spelers zich niet druk om te maken, want ook zonder het FIFA-merk heeft EA veel deals met spelers en clubs. Er zijn 19.000 spelers, 700 teams en 30 competities in EA Sports FC. EA heeft dan ook enorm veel vertrouwen in de game die dit jaar uit gaat komen.

EA Sports FC vrij van belemmerende FIFA

Deze uitspraken komen overeen met wat EA CEO Andrew Wilson intern over de deal met de FIFA gezegd zou hebben. Toen nog niet zeker was of EA en de FIFA partners zouden blijven, kwam naar buiten dat Wilson de FIFA als belemmering zag. Hij noemde de naam FIFA buiten een WK-jaar niet meer dan vier letters op het doosje.