WhatsApp krijgt handige nieuwe opties voor polls

News
vrijdag, 05 mei 2023 om 13:30
whatsapp g644384112 1920f1658738905
Sinds kort kunnen gebruikers van WhatsApp polls maken in de app. Meta gaat daar nu een aantal handige nieuwe opties aan toevoegen.
De laatste jaren zijn er veel verschillende features aan WhatsApp toegevoegd, van stickers tot aan een soepele integratie van links en video’s. Daar is sinds kort ook de optie om polls te organiseren bijgekomen. Dat is erg handig, want daardoor hoef je niet meer gebruik te maken van externe sites als datumprikker of handmatig stemmen te gaan tellen in een groepsgesprek.
Gebruikers hebben alleen nog wel wat wensen voor de polls, want de feature is momenteel nogal barebones. Zo zijn polls alleen als multiple-choice in te stellen en kan je ze alleen handmatig terugvinden in een gesprek. Maar daar komt binnenkort verandering in, zo blijkt uit een blogpost van Meta.

Nieuwe opties voor polls

In een aankomende update wordt er de mogelijkheid toegevoegd om een ‘single-vote poll’ aan te maken. Dat betekent dat mensen in het gesprek maar één optie kunnen kiezen. Want hoewel multiple-choice handig is om bijvoorbeeld een datum te prikken, is het onhandig wanneer je probeert te besluiten waar je met een vriendengroep uit eten wil gaan.
Daarnaast wordt het met de update ook mogelijk om polls terug te vinden in een gesprek via de zoekfunctie. Zo kan je makkelijk de poll terugvinden en hoef je niet eindelijk te scrollen. En als je helemaal up-to-date wil blijven, dan kan je ook instellen dat je notificaties krijgt als iemand gestemd heeft op een poll.