Fable lijkt een verschijning te maken tijdens Xbox Showcase

News
donderdag, 08 juni 2023 om 14:00
fable headerf1686218192
Aankomend weekend komt Xbox met een nieuwe showcase. Wat we te zien gaan krijgen is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat Fable van de partij is op de Xbox Showcase.
Normaal wordt rond deze periode van het jaar de E3 georganiseerd, inclusief grote persconferenties met aankondigingen en nieuwe beelden. De E3 is geannuleerd, maar dat betekent niet dat we zonder shows komen te zitten. Niet alleen wordt namelijk vanavond Summer Game Fest gehouden, Microsoft heeft op zondag een Xbox Showcase gepland staan.
Het is nog even afwachten wat Microsoft precies gaat laten zien, maar de uitgever heeft wel zelf een hint gedropt op Twitter. De glitter trail uit de Fable games wijst namelijk in een video naar de showcase op een scherm. De nieuwe Fable werd in 2020 officieel aangekondigd, maar sindsdien hebben we er niets meer van gezien.
Initieel waren een aantal bekende insiders sceptisch dat Fable inderdaad getoond zal worden op de Xbox Showcase. Jeff Grubb is nu alleen van mening veranderd en zegt ‘niet verrast te zijn’ als de game opduikt aankomend weekend.

Echte Fable gameplay

Als Fable inderdaad verschijnt tijdens de Xbox Showcase, dan zal het in ieder geval geen CGI-rendered trailer zijn. Aaron Greenberg, de vice-president van marketing van Xbox, heeft namelijk gezegd dat ‘geen enkele first party game in de show een volledige CGI trailer’ krijgt. Dat betekent dat er dus volledig of deels gameplay getoond gaat worden in de in-game engine.
Na de Xbox Showcase is er daarna ook nog iets om naar uit te kijken. Direct na afloop gaat Microsoft namelijk ook door met een speciale showcase voor Starfield, de nieuwe game van Bethesda die in september uitkomt.