Westworld-maker is erop gebrand om de serie af te maken

News
vrijdag, 05 april 2024 om 13:00
westworld seizoen 4 1f1656923520
Na vier seizoenen kwam Westworld plotseling ten einde op HBO. Maar maker Jonathan Nolan is erop gebrand om de show toch af te maken.
Toen het eerste seizoen van Westworld verscheen, was de show in één klap een grote hit. Met een cast vol indrukwekkende acteurs (waaronder Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood, Ed Harris en Jeffrey Wright), een intrigerend verhaal en een interessante setting, was het een inkopper voor HBO om de show te verlengen.
Maar naarmate de seizoenen vorderde gingen de kijkcijfers omlaag en werd de show een stuk minder populair. Het was uiteindelijk reden genoeg voor de zender om de stekker eruit te trekken na seizoen 4 en de show achter te laten met een open einde. Later besloot HBO ook nog eens om de serie helemaal van zijn eigen streamingdienst te verwijderen.
Maker Jonathan Nolan wil daar verandering in brengen. Ondanks dat de show is geannuleerd door HBO, wil hij namelijk dolgraag de serie het einde geven dat hij voor ogen had. Dat laat de showrunner weten in gesprek met The Hollywood Reporter.

“We zijn perfectionisten. We willen graag het verhaal afmaken dat we zijn begonnen. Ik ben zo enorm trots op wat we hebben gemaakt. Het was een buitengewone ervaring. Ik denk dat het een vergissing zou zijn om terug te kijken en alleen maar spijt te hebben over hoe het eindigde. Er is nog steeds een groot verlangen om het af te maken.”

- Jonathan Nolan

Aan de slag na Fallout

Nolan zal voorlopig alleen niet aan de slag gaan met Westworld. De film- en seriemaker is momenteel namelijk bezig met een televisieserie van Fallout voor Amazon Prime Studios. Die show moet 11 april verschijnen op streamingdienst Prime Video, maar het is nog niet duidelijk of er meerdere seizoenen worden gemaakt. Wel zijn er 'stapels en stapels aan ideeën' om verder uit te werken voor de serie.

Populair Nieuws