‘Sony wil niets meer weten van KOTOR remake’

News
vrijdag, 05 april 2024 om 12:30
star wars knights of the old republic remakef1709286038
De ontwikkeling van Star Wars: Knights of the Old Republic remake kan rustig turbulent genoemd worden. Mogelijk is het zelfs een beetje teveel voor een grote partij. Sony zou namelijk niets meer te maken willen hebben met het project.
Saber Interactive werkt nog steeds aan de remake van Knights of the Old Republic (KOTOR), zo bevestigde de CEO onlangs. Maar er waren eerder veel tegenstrijdige berichten over de status van het project. Leaker Jeff Grubb beweert nu dat achter de schermen dan ook het nodige gebeurd lijkt te zijn.
In het bijzonder zou Sony volgens Grubb niets meer te maken willen hebben met de remake. Ontevredenheid vanuit PlayStation en Disney over de vordering van het project hoorde bij de eerste berichten dat het niet goed ging met de game. Op zeker moment verdwenen ook alle trailers voor de KOTOR remake van officiële Sony-kanalen.
Er werd destijds beweerd dat de trailers waren verdwenen omdat de licentie voor de gebruikte muziek was verlopen. Veel mensen vonden het toen al vreemd dat een licentie van Star Wars muziek voor een Star Wars-trailer een probleem zou kunnen zijn. Mogelijk was er dus meer aan de hand.

Is Knights of the Old Republic geen PS5 exclusive meer?

Als Sony inderdaad de handen van de remake heeft afgehaald, kan dat gevolgen hebben voor de platformen waarop de game verschijnt. Aanvankelijk werd de remake namelijk aangekondigd als een game die exclusief voor PC en PS5 zou uitkomen. Sony zou de game uitgeven en releases op andere consoles zouden dus later zijn.
Maar als Sony geen uitgever meer is, kan het zijn dat de exclusiviteit ook van de baan is en de game meteen ook naar concurrerende consoles komt. Zekerheid daarover zal waarschijnlijk niet snel komen: Knights of the Old Republic heeft nog geen releasedatum, of zelfs een beoogd jaar. Het is ook niet duidelijk hoever Saber Interactive inmiddels is met de game.