Weersvoorspelling GP Italië gunstig voor Verstappen

News
donderdag, 08 september 2022 om 14:30
si202204240699 newsf1651677485
Het is weer bijna tijd voor een raceweekend. De Formule 1 is dit weekend in Italië en het ziet er naar uit dat het daar zonnig wordt. Dat is voor Verstappen zeker geen nadeel.
Een goede auto kan veel betekenen in de Formule 1, maar die moet natuurlijk ook goed bestuurd worden. Helemaal als de weersomstandigheden niet ideaal zijn. Het lijkt er alleen op dat het weer dit weekend in Monza geen extra uitdagingen met zich meebrengt.
Op zowel zaterdag als zondag, is de verwachting namelijk dat het zonnig en droog blijft. Dat is gunstig voor Max Verstappen, de huidige leider van het klassement. De auto van Red Bull is dit jaar één van de beste auto’s om in te rijden op een droge baan.
Niet dat verstappen problemen heeft met een natte baan. Toen de verwachting was dat het op Spa-Francorchamps zou regenen had de regerend wereldkampioen daar totaal geen moeite mee. Dat was niet omdat de regen geen problemen voor hem kan opleveren, maar omdat Verstappen wel houdt van een uitdaging.

Vrijdag wel regen in Monza?

Overigens is het goed mogelijk dat de coureurs dit weekend wel degelijk met regen te maken krijgen. Op vrijdag is er namelijk een vrij forse kans op regen in Monza. Hoewel de regen vooral ‘s ochtends wordt voorspeld kan er altijd nog een buitje vallen tijdens de vrije trainingen gedurende de middag.