Zo ziet het tijdschema voor de F1 GP van Italië eruit

News
vrijdag, 09 september 2022 om 13:00
sergio perez f1 gp emilia romagna 2022f1662551077
Voor het derde weekend op rij is het weer tijd voor een F1 Grand Prix. Deze keer reist het circus af naar Monza voor de GP van Italië. Check nu het tijdschema, zodat je niks van het raceweekend mist!
Het is voor Max Verstappen mogelijk om deze week drie weekenden op rij een Grand Prix te winnen. De GP van België en Nederland heeft de regerend wereldkampioen namelijk gewonnen, waardoor hij nu maar liefst 109 punten voor staat op Charles Leclerc in het kampioenschap.
De Nederlander maakt bovendien veel kans om te winnen op het circuit van Monza. De baan heeft niet voor niets de bijnaam 'Temple of Speed', omdat het vol zit met enorm lange rechte stukken. En laat de RB18 nu net de beste auto dit seizoen zijn in een rechte lijn.
Wil je niks missen van de Grand Prix, dan moet je goed het tijdschema in de gaten houden. Dit is wanneer alle sessies plaats zullen vinden aankomend weekend.

Pauze na de GP van Italië

Met drie raceweekenden op rij zijn veel fans gewend geraakt aan constant Formule 1, maar het zal na de Grand Prix van Italië even afkicken worden. Na de race in Monza zal het namelijk maar liefst drie weken duren voordat we weer kunnen genieten van een Grand Prix.
Dat komt door het annuleren van de Grand Prix van Rusland, nadat het land Oekraïne binnenviel. Er werd door Liberty Media en de FOM wel gezocht naar een vervanger voor de race, maar die werd uiteindelijk niet gevonden.