Verstappen geniet van weersvoorspelling voor GP België: "Daar houden wij wel van!"

News
woensdag, 24 augustus 2022 om 14:30
si202205083076 newsf1652258966
Dit weekend is het weer tijd voor de GP van België, met mogelijk regen op komst voor de Grand Prix. Max Verstappen geniet van de weersvoorspelling, gezien zijn vaardigheden op een nat circuit.
De laatste jaar is er veel te doen geweest rondom de GP van België op het iconische circuit Spa-Francorchamps. Zo is in 2019 F2-coureur Antoine Hubert overleden na een verschrikkelijk ongeluk, waarbij ook Juan Manuel Correa zwaargewond raakte. Daarom heeft de organisatie aanpassingen doorgevoerd aan het circuit, waaronder het plaatsen van grindbakken, om het veiliger te maken voor coureurs.
Max Verstappen is blij met de aanpassingen aan het circuit, zo laat hij weten in een persbericht van Red Bull Racing. Zo hebben de grindbakken het er volgens de Nederlander voor gezorgd dat het meer ‘old school’ is. De baan is bovendien het favoriete circuit van Verstappen, dus hij kijkt er naar uit om weer te mogen racen over het Belgische asfalt.

Valt de GP van België weer in het water?

Dat is ondertussen ook weer een tijdje geleden, want vorig jaar was er weinig sprake van racen op Spa-Francorchamps. Doordat de regen met bakken uit de lucht viel, werd er slechts twee rondes gereden achter de safety car. Toch kijkt Verstappen met blijdschap naar het weerbericht.

“Het ziet ernaar uit dat het gaat regenen dit weekend en dat maakt het wat lastiger. Maar gelukkig houden wij als team wel van een uitdaging.”

Het helpt natuurlijk ook mee dat Verstappen één van de beste coureurs is in de regen. Dat heeft hij eerder al laten zien tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Destijds was de coureur consistent een seconde sneller per ronde dan zijn concurrenten.

Populair Nieuws