Voormalig coureur: “Verstappen is al kampioen”

News
dinsdag, 06 september 2022 om 14:00
max verstappen gp nederland 2022f1662362725
Max Verstappen heeft in het huidige F1 seizoen al heel wat Grands Prix op zijn naam gezet. De Nederlander loopt dan ook behoorlijk voor op zijn concurrentie. Volgens een voormalig coureur is hij zelfs al kampioen te noemen.
In 2021 was het in de Formule 1 nogal spannend tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Dat is dit jaar wel anders, want Verstappen ligt al 109 punten voor op zijn grootste concurrent, Charles Leclerc. Dat verschil is technisch gezien nog in te halen, maar oud coureur Christian Danner denkt niet dat er nog een serieus gevaar is voor Verstappen.
Danner geeft bij Sport1 aan dat hij niet denkt dat er nog een coureur is die naast Verstappen kans maakt op het wereldkampioenschap. Rekenkundig kan het nog, maar Danner vraag zich af wie al die punten moet gaan verdienen. Volgens hem is er niemand die Verstappen in kan halen en kan Red Bull de champagne koud zetten.
Danner is lang niet de eerste die vermoedt dat andere coureurs weinig kans meer maken. Al voor de Formule 1 terug kwam van de zomerstop werd berekend dat Verstappen kampioen kon worden zonder nog een eerste plaats te pakken. Carlos Sainz van Ferrari heeft de hoop op het kampioenschap al opgegeven.

Wanneer kan Max Verstappen tot kampioen worden uitgeroepen?

Als Max Verstappen blijft presteren is de Grand Prix van Singapore de eerste GP waarbij het mogelijk is dat hij puntentechnisch niet meer ingehaald kan worden. Die GP is niet de volgende, maar die daarna en wordt gereden op 2 oktober. Daarna wordt de kans op een vroegtijdig kampioenschap van Verstappen met elke GP groter.