Wednesday haalt vorige grote Netflix-hit in

News
woensdag, 14 december 2022 om 12:00
wednesday serie netflixf1670496662
Netflix serie waar je momenteel niet omheen kunt is Wednesday. Deze Addams Family spin-off was al snel na release één van de best bekeken series op Netflix ooit, maar hij haalde nog net niet de top 3. Dat is nu wel gelukt: de vorige grote hit van de streamingdiens is officieel ingehaald.
Het leek al bijna onvermijdelijk, maar nu is het dan echt zover. Wednesday heeft Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story van het erepodium gestoten. Controversieel als deze serie was, hij werd goed bekeken en was de laatste grote hit van Netflix voordat Wednesday verscheen.
Wednesday is nu de op één na best bekeken Engelstalige serie op Netflix. De nummer één is nog altijd Stranger Things 4: die serie loopt met 1,3 miljard kijkuren in zijn eerste achtentwintig dagen nog een ruime 300 miljoen uur voor op Wednesday. Wel heeft Wednesday nog een week te gaan voordat de eerste achtentwintig dagen erop zitten, dus er is nog een kans om Stranger Things in te halen.
Wel moet gezegd worden dat Stranger Things hier een groot voordeel heeft. Het vierde seizoen van de serie stond namelijk bekend om zijn lange afleveringen, wat automatisch ook voor meer kijkuren zorgt, er van uitgaande dat mensen het hele seizoen kijken. Wednesday is maar half zo lang als Stranger Things 4, dus in een week 300 miljoen kijkuren regelen valt nog niet mee.

Wat is de best bekeken Netflix serie ooit?

Hoewel het wat Engelstalige series betreft zo langzamerhand een titanenstrijd aan het worden is tussen Wednesday en Stranger Things, zijn geen van beide werkelijk de best bekeken Netflix-serie. Daarin is Squid Game nog altijd onovertroffen met zo’n 300 miljoen kijkuren in de eerste vier weken. Overigens betekent het succes van Wednesday dat de top 3 best bekeken Netflix series voor het eerst bestaat uit series die allemaal meer dan een miljard uur gestreamd zijn.

Populair Nieuws