Nieuwe Netflix film blijkt wereldwijde hit

News
maandag, 12 december 2022 om 14:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Met de feestdagen voor de deur zijn veel mensen in een romantische stemming. Dat is ook te merken aan een gloednieuwe Netflix film. Het kostuumdrama Lady Chatterley’s Lover rolt in veel landen de top 10 best bekeken films in.
In de film Lady Chatterley’s Lover, naar het gelijknamige boek van D.H. Lawrence, komt de man van Connie Chatterley aan een rolstoel gekluisterd terug uit de oorlog. Hij moedigt Connie aan om een kind te krijgen van een ander, zodat er een erfgenaam is. Daar heeft Connie in eerste instantie weinig oor naar.
Maar dan ontstaat er toch een verhouding met de opzichter van het landgoed waar de Chatterleys wonen. De vonk slaat behoorlijk over en er volgt een gepassioneerde affaire, iets meer dan waarschijnlijk de bedoeling was. Wanneer dat aan het licht komt, volgt er een moeilijke keuze.
De film doet het bijzonder goed op Netflix. Hij is in de eerste week al in de top 10 van meest populaire Netflix-films belandt. In Nederland staat de film bijvoorbeeld op plaats 6. Hoge noteringen in nog 85 andere landen zorgen voor een derde plaats in de wereldwijde top 10.

Lady Chatterley’s lover zoveelste Netflix hit

Hoewel Netflix qua abonnees een moeizame periode had dit jaar, blijft de streamingdienst een hitmachine. Zo deden Stranger Things 4 en de nieuwe serie Wednesday het ook opvallend goed. De serie Heartstopper, die eerder dit jaar verscheen, heeft inmiddels een Emmy gewonnen.