Warner Bros. “zeer tevreden” met Hogwarts Legacy

News
donderdag, 23 februari 2023 om 13:00
hogwarts legacyf1610368146
Het zal geen grote verrassing zijn dat Hogwarts Legacy goed verkoopt. Harry Potter is ondanks de controverse rondom J.K. Rowling nog altijd bijzonder populair. Warner Bros. is dan ook erg te spreken over hoe Hogwarts Legacy tot nu toe ontvangen wordt.
Het is sinds het einde van de Harry Potter filmreeks niet altijd gelukt om weer grote successen in de franchise neer te zetten. De Fantastic Beasts-films trekken met elk deel bijvoorbeeld minder publiek. Maar met Hogwarts Legacy is dat wel anders, zo vertelt Warner Bros. aan Variety.
Het is al bekend dat Hogwarts Legacy veel verkoopt, zelfs meer dan de spectaculaire aantallen die Elden Ring vorig jaar direct na lancering behaalde. Nu onthult David Haddad, de baas van Warner Bros. Games, dat ook het engagement onder spelers bijzonder hoog zijn, iets waar het bedrijf zeer tevreden over is. In gesprek met Variety gaf hij aan dat er al 152 miljoen uren in de game zijn gestopt en nieuwere cijfers zetten die teller zelfs op 267 miljoen uur.
De verwachtingen zijn dan ook positief voor de lancering op andere platforms. De game moet nog uitkomen op PS4, Xbox One en Nintendo Switch. Haddad ziet een rooskleurige toekomst voor de lancering op die consoles.

Hogwarts Legacy zet in op lange termijn

Voor fans van de game is er nog meer goed nieuws, want Warner Bros. ziet Hogwarts Legacy als een langetermijn franchise. Hoe dat eruit gaat zien is nog niet bekend. Avalanche software gaf eerder aan geen DLC plannen te hebben. Dat kan natuurlijk veranderen en op de nog langere termijn zou een vervolg ook geen gekke voorspelling zijn.