Hogwarts Legacy speedruns in de ban gedaan bij Games Done Quick

News
maandag, 20 februari 2023 om 10:00
hogwarts legacy combatf1675674686
Gamers die Hogwarts Legacy in recordtijd kunnen uitspelen, mogen die vaardigheid niet tonen bij Games Done Quick. Het event voor het goede doel heeft de game namelijk in de ban gedaan.
Elk jaar worden er tijdens het Games Done Quick event allerlei speedruns georganiseerd, met als doel om zoveel mogelijk geld in het laatje te brengen voor het goede doel. In totaal heeft de organisatie al meer dan 34 miljoen dollar opgebracht voor onder andere Dokters Zonder Grenzen en de Prevent Cancer Foundation.
Deelnemers mogen zelf een speedrun aanmelden en aangeven welke game het wordt en welk doel ze willen behalen. Ten minste, als die game in kwestie geen Hogwarts Legacy is. De nieuwe game van Avalanche Software is door Games Done Quick namelijk in de ban gedaan, evenals alle andere Harry Potter games.
Waarom precies die games niet zijn toegestaan, dat heeft de organisatie niet laten weten. Het lijkt waarschijnlijk dat de titels in de ban zijn gedaan vanwege J.K. Rowling, die de laatste jaren voor veel ophef heeft gezorgd door opmerking over transgenders.

Meer games geband door Games Done Quick

Hogwarts Legacy en andere Harry Potter games zijn overigens niet de enige titels die niet zijn toegestaan door de organisatie. Zo worden alle games met een ESRB-rating van Adults Only niet toegestaan, evenals de titels die worden geweerd van Twitch. Daarnaast is er nog een eigen banlist opgesteld door Games Done Quick, waaronder met God of War uit 2005, die hier te vinden is.