Tears of the Kingdom advertentie teaset ingrijpende verandering

News
donderdag, 23 februari 2023 om 12:30
zelda tears of the kingdom artf1663164801
Zelda-fans moeten nog even geduld hebben wat betreft de release van Tears of the Kingdom. Maar de marketing voor de game is in volle gang en daar komen soms ook interessante details uit. Zo lijkt een Japanse advertentie nu een ingrijpende verandering te teasen.
Het Master Sword is al meer dan 30 jaar niet weg te denken uit de Zelda-franchise. Het design en de lore van het zwaard zijn hier en daar wel eens wat veranderd, maar in veel opzichten is het een stabiele factor in de reeks. Maar het ziet er naar uit dat dat nog wel eens kon veranderen in Tears of the Kingdom.
In een eerdere trailer zagen we bijvoorbeeld al dat het zwaard flink in verval is geraakt: er is zelfs bijna niets meer van over. Deze staat van het Master Sword wordt nu uitgelicht in een nieuwe advertentie. Daarbij staat vermeld dat het zwaard in Tears of the Kingdom een “grote transformatie” ondergaat.

Verandert het Master Sword compleet in Zelda: Tears of the Kingdom?

Dat zou in theorie kunnen betekenen dat het zwaard gedurende de game weer in zijn iconische staat hersteld wordt, zoals bijvoorbeeld in The Wind Waker of Skyward Sword. De vraag is natuurlijk of dat telt als een grote transformatie. Er wordt dan ook door sommige fans gespeculeerd dat het Master Sword er aan het einde van de game totaal anders uitziet dan we gewend zijn.
Om zeker te weten wat er aan de hand is met het Master Sword moeten we nog even geduld hebben. Tears of the Kingdom verschijnt namelijk pas over een paar maanden, op 12 mei. In de tussentijd is het online even oppassen geblazen, want er zijn wat spoilers voor de game gelekt.