Hogwarts Legacy krijgt voorlopig geen DLC

News
maandag, 20 februari 2023 om 12:30
hogwarts legacyf1610368146
Veel spelers zijn druk bezig met Hogwarts Legacy, maar aan alles komt uiteindelijk een einde. Games kunnen dat einde wel uitstellen met DLC. Maar er zijn momenteel geen plannen voor een uitbreiding van Hogwarts Legacy.
Het ziet er niet naar uit dat het avontuur van Hogwarts Legacy binnenkort groter wordt. Hoewel DLC steeds vaker als een schot voor open doel gezien wordt bij populaire games, zijn er geen plannen om Hogwarts Legacy uit te breiden. Dat vertelt regisseur Alan Tew tijdens IGN Fan Fest.
Dat er geen DLC plannen zijn, heeft alles te maken met het harde werk dat in de basisgame is gaan zitten. Plannen voor DLC beginnen bij veel games al wanneer de basisgame min of meer rond is, maar al voordat hij uit is. Maar het team van Hogwarts Legacy heeft zich zo erg gericht op het afmaken van de basisgame, dat er nog geen tijd is geweest om na te denken over support na lancering.

Komt er nooit Hogwarts Legacy DLC?

Dat er momenteel geen DLC plannen zijn, betekent natuurlijk niet per se dat ze er niet komen. Momenteel moet er nog werk verricht worden aan bug fixes voor de game en versies voor PS4, Xbox One en Switch. Maar nu de game in principe uit is, zal er vast tijd overblijven die eventueel ingevuld kan worden met DLC-ontwikkeling.
Hogwarts Legacy verkoopt bovendien enorm goed. De game doet het bijvoorbeeld beter dan Elden Ring in dezelfde periode vorig jaar. Voor Warner Bros. Games liggen er dus zeker kansen om nog meer te verdienen via DLC.