Warner Bros. Interactive toch niet te koop voor overname

  Onlangs kwam naar buiten dat Warner Bros. Interactive te koop zou zijn. Verschillende partijen hadden zelfs al interesse getoond in de overname. Maar nieuwe informatie suggereert dat Warner Bros. Interactive voorlopig nog even niet wordt verkocht.

  Warner Bros. Interactive is eigenaar van onder andere Rocksteady en TT Games, bekend van de Batman Arkham games en LEGO Games, respectievelijk. Daarnaast heeft Warner Bros. ook de rechten op de Harry Potter-franchise. Wie de gamingdivisie van het bedrijf in handen heeft, heeft dus beschikking over een aantal grote franchises.

  Grote interesse in overname

  Het is dan ook geen wonder dat meerdere gaming-giganten, waaronder EA, al interesse hebben getoond in een potentiële overname. Dat lijkt nu niet door te gaan. In een mail aan werknemers van WarnerMedia staat nadrukkelijk dat Warner Bros. Interactive onderdeel blijft van WarnerMedia en moederbedrijf AT&T.

  Warner Bros. Interactive blijft nog even thuis

  De e-mail heeft verder weinig te melden over de game-tak van Warner Bros. Het is momenteel dan ook onduidelijk hoe het komt dat de studio plotseling niet meer te koop is. Overigens wordt in de email ook niet expliciet erkend dat de studio ooit daadwerkelijk voor overname te koop stond.

  Mogelijk heeft de ommekeer in het beleid te maken met een aantal games waar AT&T nog aan hoopt te verdienen voor een eventuele overname. Zo is Rocksteady aan het werk met een Suicide Squad game en zou er gewerkt worden aan een nieuwe Harry Potter game. TT games werkt bovendien aan LEGO Star Wars: The Skywalker Saga.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.