Gaat EA de gaming divisie van Warner Bros. overnemen?

News
vrijdag, 31 juli 2020 om 10:00
batman proximo videojuegpf1591694624
Een grote uitgever als EA is altijd op zoek naar mogelijkheden om nieuwe studio’s op te nemen binnen haar bedrijf. Het lijkt erop dat de gaming divisie van Warner Bros. één van de nieuwe doelwitten is van Electronic Arts.
EA heeft gisteren een conference call gehouden voor haar investeerders en aandeelhouders, die elk kwartaal plaatsvindt. Tijdens het gesprek stond Chief Financial Officer Blake Jorgensen paraat om eventuele vragen van de aandeelhouders te beantwoorden.

Rocksteady naar EA?

Eén van de vragen gaat over studio’s die Electronic Arts op het oog heeft om over te nemen, waarbij de gaming divisie van Warner Bros. bij naam werd genoemd. De divisie, met onder andere ontwikkelaars Rocksteady (Batman Arkham franchise) en NetherRealm (Mortal Kombat franchise) in het pakket, staat namelijk te koop.
Het is duidelijk dat EA geïnteresseerd in de ontwikkelaars van Warner Bros., maar Jorgensen laat weten dat het bedrijf geen reacties kan geven op specifieke gevallen. De CFO zegt daarnaast dat Electronic Arts kijkt naar bijna alle studio’s die te koop staan. Volgens de Amerikaan is EA voornamelijk op zoek naar studio's waarmee ze een goede samenwerking mee op kunnen bouwen, zoals Respawn Entertainment.