Problemen bij Pokémon Go-ontwikkelaar, andere games geannuleerd

News
donderdag, 30 juni 2022 om 14:00
pokemon gof1628236560
Pokémon Go is nog steeds erg populair, maar bij ontwikkelaar Niantic zijn er wel flinke problemen. Zo zijn er meerdere games geannuleerd en mogelijk zelfs veel werknemers ontslagen.
De problemen bij Niantic Labs wordt gemeld door Bloomberg. Volgens de publicatie zou de ontwikkelaar in financiële problemen zijn geraakt en wordt er ‘op verschillende manieren geld bespaard’. Dat houdt in dat er meerdere games zijn geannuleerd en er zouden 85 tot 90 werknemers zijn ontslagen. De informatie zou komen uit een interne memo van de CEO van het bedrijf.
De games die zouden zijn geannuleerd volgens Bloomberg zijn Transformers: Heavy Metal, Hamlet - die samen werd gemaakt met Punchdrunk - en daarnaast nog twee onaangekondigde titels. De projecten zouden de werknamen Blue Skye en Snowball hebben.
Niantic heeft aan Bloomberg gemeld dat de studio inderdaad een aantal games heeft geannuleerd. Om welke titels het precies gaat, dat wil de ontwikkelaar niet zeggen. Ook heeft de woordvoerder gezegd dat ongeveer acht procent van de werknemers bij het bedrijf is ontslagen.

Nog meer games in ontwikkeling bij Niantic

Ondanks dat geannuleerde titels, werkt de Pokémon Go-maker aan nog meer games. Zo heeft Niantic eerder deze week aangekondigd dat het een samenwerking is aangegaan met de NBA om een game genaamd NBA All-World te maken. In de game kunnen spelers andere basketballers in de buurt opzoeken, uitdagen en tegen elkaar strijden.
De ontwikkelaar blijft daarnaast ook doorgaan met werk aan Pokémon Go. De AR-game is namelijk de grootste inkomstenbron voor de studio. Zo had de titel in 2020 al gezorgd voor maar liefst 4,2 miljard dollar aan omzet.