WandaVision streeft zelfs Bridgerton voorbij in kijkersaantallen

  Disney heeft de intentie om de allergrootste te worden met haar streamingdienst, maar dat gaat geen makkelijke opgave worden tegen het machtige Netflix. Toch heeft Disney+ nu al een grote overwinning geboekt, want volgens data heeft WandaVision meer kijkers getrokken dan het populaire Bridgerton.

  Marvel Studios/Disney+

  Nu we met z’n allen thuis moeten zitten, is de strijd om de streamingdiensten volledig los gegaan. Netflix kwam vorig jaar al met een aantal grote en zeer spraakmakende nieuwe series, zoals Tiger King. Disney+ is daarentegen wat later begonnen en heeft in januari WandaVision van start laten gaan.

  Het was al duidelijk dat de Marvel serie een populaire show is, maar hoe populair wordt nu duidelijk na een rapport over januari van TV-analistenbureau TVision, zo meldt Variety. In het rapport worden de kijkersaantallen in de Verenigde Staten geïndexeerd tegen opzichte van het gemiddelde. Het eerste seizoen van Bridgerton heeft daarin een cijfer van 6810, wat betekent dat de serie ongeveer 68.1 keer zoveel bekeken wordt dan een gemiddelde show. WandaVision gaat daar nog eens flink overheen met een indexering van 8127 en in januari was nog niet eens het complete eerste seizoen uitgezonden.

  Volgend succes na WandaVision op komst?

  Deze week komt de seizoensfinale van WandaVision uit op Disney+, maar voorlopig zal er geen tweede seizoen komen volgens de baas van Marvel. Dat betekent alleen niet dat er geen nieuwe content van de superhelden op de streamingdienst komt. Op 19 maart verschijnt namelijk The Falcon and the Winter Soldier op Disney+ en ook de meest populaire antagonist van Marvel, de God Loki, krijgt later dit jaar zijn eigen serie.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.