Naughty Dog is helemaal klaar met Uncharted

News
zaterdag, 28 januari 2023 om 13:00
naughty dog unchartedf1674735103
Waar Naughty Dog de afgelopen jaren vooral bekend is van The Last of Us, was de studio ook tijden geroemd om de Uncharted-games die op de PlayStation 3 en PlayStation 4 verschenen. Volgens Neil Druckmann, co-president van de studio, is Naughty Dog helemaal klaar met de reeks. Hetzelfde kan binnenkort ook gelden voor The Last of Us.
In gesprek met BuzzFeed heeft Druckmann toegelicht hoe zijn visie voor Naughty Dog eruit ziet en dat het team in de toekomst wel eens weg kan gaan stappen van The Last of Us. De reeks heeft momenteel meer dan 37 miljoen exemplaren verkocht en achter de schermen werkt de studio aan een losstaand multiplayer-project rondom de serie. Ook gaan er geruchten over een mogelijk derde deel.
Toch laat Druckmann nu doorschijnen dat het goed mogelijk is dat de studio weg kan stappen bij de populaire reeks. "Ik weet veel mensen vragen naar The Last of Us Part 3 en of we die game gaan maken", aldus de co-president van Naughty Dog. "Ik kan alleen zeggen dat we bij Naughty Dog heel blij zijn met Sony als uitgever. Ze steunen ons bij elke stap die we zetten en sporen ons aan om onze passie te volgen."
Druckmann vervolgt: "Het betekent dat we niet de druk hoeven te voelen om een vervolg te maken omdat iets succesvol is. Dat is namelijk niet zo. Voor ons was Uncharted enorm succesvol. Uncharted 4 was één van onze bestverkopende games en we konden de laatste penseelstreken aanbrengen op het verhaal en het een einde geven. We zijn klaar en gaan verder met iets anders. Dat kan ook voor The Last of Us gebeuren. Het is aan ons om dat te bepalen."

Naughty Dog kan ook klaar zijn met The Last of Us

Volgens de co-president van Naughty Dog gebruikt de studio een proces om te bepalen of er een vervolg moet komen op het verhaal. Daarbij wordt de vraag gesteld of er een interessante invalshoek is die deze universele boodschap kan overbrengen. "Als we niet iets kunnen bedenken, hebben we een goed einde met Part 2", besluit Druckmann.