Sony Pictures noemt Uncharted 'hit film franchise'

News
dinsdag, 22 februari 2022 om 12:00
screenshot 2022 02 22 100748f1645520993
De Uncharted-film is na jaren uitstel eindelijk te zien. De meningen zijn wat verdeeld, maar het blijkt dat de opbrengst niet tegenvalt. De film doet het zelfs zo goed dat Sony Pictures zegt een nieuwe hit film franchise in handen te hebben.
Hoewel critici niet zo te spreken zijn over Uncharted, doet de film het tot dusver aardig bij het brede publiek. In de VS leverde de film in zijn eerste weekend zo’n 51 miljoen dollar (45 miljoen euro) op. Dat is ruim meer dan het doel van 30 miljoen dollar.
Wereldwijd is de film bovendien goed voor zo’n 139 miljoen dollar (123 miljoen euro). Daarmee is Uncharted kort na release al goed op weg om zijn budget terug te verdienen. Geen wonder dus dat Tom Rothman spreekt van een nieuwe hit franchise.
Rothman zei dat in een email die aan alle werknemers van Sony Pictures werd verstuurd, zo meldt Deadline. Hij prijst zijn werknemers voor het maken van een grote blockbuster tijdens een pandemie. Uncharted was één van de eerste producties die door COVID-19 helemaal werd stilgelegd, maar dat de studio desondanks heeft doorgezet werpt nu zijn vruchten af.

Komt er een vervolg op Uncharted?

Het gebruik van de term franchise impliceert dat Sony toekomst ziet in meer Uncharted films. Een vervolg is nog niet aangekondigd, maar lijkt nu dus waarschijnlijk. De Uncharted-film geeft daar bovendien goed de ruimte voor.
Sony heeft de pandemie qua films overigens sowieso goed overleefd. Ook Spider-Man: No Way Home deed het namelijk erg goed. Het is de best verdienende Spider-Man film in Nederland tot nu toe. Wereldwijd was het de eerste film die meer dan een miljard opbracht sinds het begin van de pandemie.